Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Αναμένεται δικαστική απόφαση για τη Μαρίνα Πάφου

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 έχει οριστεί για ακρόαση/διευκρινήσεις ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου το θέμα της Μαρίνας Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

 

 


 

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η  υπόθεση ήταν ορισμένη για τις 11 Μαΐου του 2015 ωστόσο ορίστηκε εκ νέου για ακρόαση για σήμερα 15 Σεπτεμβρίου του 2015 και με βάση – όπως είπε-  αυτή την εξέλιξη, απόφαση για το θέμα της μαρίνας αναμένεται να ληφθεί περί τα τέλη του χρόνου.

Επί του θέματος μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προώθησης Περιφέρειας Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης απέστειλε στις 3 Σεπτεμβρίου επιστολή  προς τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου Μύρωνα Νικολάτο, με θέμα τις αναθεωρητικές εφέσεις 20/2011 και 36/2011 σε σχέση με τη λειτουργία Μαρίνας στην Πάφο.

Ο  κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε εκ νέου πως μέσα σε οικονομικά δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η Πάφος, είναι αναγκαιότητα και προς το δημόσιο συμφέρον η προώθηση, υλοποίηση και λειτουργία της Μαρίνας Πάφου, η οποία θα δώσει ώθηση στην οικονομική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη της Επαρχίας και παράλληλα θα συμβάλει θετικά στον τομέα της απασχόλησης.

Ο κ. Δημητριάδης είπε  επίσης πως η υλοποίηση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου παραμένει αδικαιολόγητα στάσιμη λόγω των πιο πάνω αναφερόμενων εφέσεων που εκκρεμούν από το 2011 και αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Πάφου και στην απασχόληση γενικότερα.

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ο κ. Δημητριάδης απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπως επισπεύσει την έκδοση απόφασης στις πιο πάνω εφέσεις και η εκδίκαση της υπόθεσης προχωρήσει το συντομότερο.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Αναφερόμενος στο ιστορικό, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια καθότι οι κοινοπραξίες οι οποίες έχουν υποβάλει προσφορά μέχρι την ημερομηνία που είχε οριστεί δηλαδή τις 29.6.2007, είχαν υποβάλει προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή προσφορών με την οποία εισηγούνταν ότι η κατακύρωση της προσφοράς σε μια από τις κοινοπραξίες δεν πληρούσε τα κριτήρια και τους όρους του διαγωνισμού.

Πρόσθεσε επίσης πως η Αναθεωρητική Αρχή προσφορών αφού μελέτησε την προσφυγή κατέληξε στο συμπέρασμα και στην απόφαση ότι η προσφυγή ευσταθούσε και ακύρωσε την κατακύρωση της αναθέτουσας Αρχής.

Στη συνέχεια, ανέφερε, η άλλη κοινοπραξία που επηρεάστηκε από την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής προσφορών καταχώρησε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο με την οποία ζητούσε αναστολή της διαδικασίας καθώς και προσωρινό διάταγμα, και όντως – όπως είπε- πέτυχε προσωρινό διάταγμα αναστολής της απόφασης της Αναθεωρητικής Αρχής προσφορών.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ακόμη πως ακολούθως υποβλήθηκε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ακύρωσε το προσωρινό διάταγμα και την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής.

Πρόσθεσε ακόμη πως η έφεση που έγινε στο Ανώτατο Δικαστήριο εκκρεμεί από το 2006.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου λειτουργεί ως καταλύτης ώστε να συνεργαστούν όλες οι κοινοπραξίες μεταξύ τους για να προωθεί η υλοποίηση του έργου της Μαρίνας πιο γρήγορα.

Η μαρίνα αναμένεται να είναι χωρητικότητας 1000 σκαφών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023