Τα 10 πιο ακριβά «φιλέτα» του δημοσίου

Μεγάλη εκστρατεία εκποίησης ακινήτων που ανήκουν στο δημόσιο επιχειρεί να οργανώσει η κυβέρνηση σε συνεννόηση τμημάτων της κρατικής μηχανής όπως το Κτηματολόγιο, το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και η Μονάδα του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων.

Συνολικά 38 τεμάχια γης σε όλη την Κύπρο τίθενται προς πώληση με πιο ακριβό το «φιλέτο» απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton, για το οποίο έγινε η μεγάλη συζήτηση για επένδυση από το Κατάρ, η οποία τελικά οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Σημειώνεται ακόμη ότι το Κτηματολόγιο έχει στήσει ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποια περιοχή ακριβώς βρίσκεται το κάθε τεμάχιο γης και ποια αξία έχει βάσει εκτιμήσεων του 2013. Παράλληλα, παρατίθενται επί μέρους παράμετροι όπως το ακριβές εμβαδό, ο συντελεστής δόμησης, η κάλυψη και το ύψος που μπορεί να έχει ένα κτήριο για κάθε τεμάχιο γης.

Εξάλλου, η λειτουργία της Μονάδας του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων έχοντας πλέον εμπειρία σε διαδικασίες έρευνας αγοράς και εξασφάλισης ενδιαφέροντος από δυνητικούς επενδυτές θα συνδράμει τη μεγάλη εκστρατεία που επιχειρείται προς αποξένωση τεμαχίων γης που κατέχονται από το κράτος. Η τρέχουσα αξία των ακινήτων, η εξασφάλιση ενδιαφέροντος από μεγάλους οργανισμούς του εξωτερικού και η τελική χρήση των ακινήτων, αποτελούν ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν με τη βοήθεια οίκων που εξειδικεύονται στη διεθνή αγορά ακινήτων. Ήδη η Πολιτεία συνεργάζεται με τον οίκο Delfi Partners & Co.

Πιέστε το ακόλουθο link για να δείτε τη λίστα με τα 10 πιο ακριβά τεμάχια γης, τα οποία το δημόσιο θέλει να πουλήσει: Τα 10 ακριβότερα κρατικά φιλέτα.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους