ΚΕΒΕ: Στο 15% η έκπτωση σε όσους καταβάλουν έγκαιρα το φόρο ακινήτων

Την έντονη διαφωνία του για τη μη παραχώρηση και το 2015 της έκπτωσης της τάξης του 15% για όσους καταβάλουν έγκαιρα το φόρο ακίνητης περιουσίας, εκφράζει το ΚΕΒΕ.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΒΕ εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση για μείωση της έκπτωσης από 15% σε 10% για όσους θα προβούν σε έγκαιρη καταβολή του φόρου ακινήτων για το 2015.

Η αλλαγή αυτή, σε σχέση με το 2015, αφ΄ ενός θα αφαιρέσει ένα κίνητρο για τους φορολογούμενους και αφ΄ ετέρου θα τους επιβαρύνει συνολικά με ένα ποσό που υπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ. Το ΚΕΒΕ ζητά να ισχύσει το ίδιο ποσοστό έκπτωσης που ίσχυσε και το 2014, δηλαδή 15%.

Ταυτόχρονα, το ΚΕΒΕ επισημαίνει ότι η μη εφαρμογή του αναθεωρημένου τρόπου υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας (με βάση τα σημερινά δεδομένα), προκαλεί αδικίες και διαχωρίζει τους ιδιοκτήτες σε δύο κατηγορίες.

Το ΚΕΒΕ ζητά επίσπευση όλων των αναγκαίων διαδικασιών, ώστε από τη νέα χρονιά να ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας.

Στα ίδια πλαίσια σκέψης κινείται και η ΟΕΒ. Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει τη μεγάλη δυσαρέσκεια της σχετικά με τον τρόπο του μέχρι σήμερα χειρισμού του όλου θέματος, δηλαδή το μη εκσυγχρονισμό της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας με βάση τις αναθεωρημένες αξίες σε τιμές 1ης Ιανουαρίου 2013.

Ταυτόχρονα, θεωρεί άδικο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που προβαίνουν κάθε χρόνο σε έγκαιρη εξόφληση της υποχρέωσης τους αυτής, να μην απολαμβάνουν τουλάχιστον της ίδιας έκπτωσης που είχε δοθεί και πέρυσι, δηλαδή 15%.

Η μείωση της έκπτωσης, από 15% το 2014 σε 10% το 2015, θα αυξήσει τις φορολογικές υποχρεώσεις που θα έχουν οι πολίτες και επιχειρήσεις κατά 5 εκ. ευρώ σε μια περίοδο που όλοι γνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες εξεύρεσης κεφαλαίων.

Η ΟΕΒ καλεί για ακόμα μια φορά την πολιτεία άμεσα και οριστικά να επιλύσει το όλο θέμα που αφορά τη μεταρρύθμιση της φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας και να ισχύσει και για φέτος το ίδιο ποσοστό έκπτωσης έγκαιρης εξόφλησης ύψους 15% που εφαρμόστηκε και πέρυσι.

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία