Όμιλος Λανίτη: Απομόχλευση και αναδιάρθρωση δανεισμού

Μείωση δανεισμού και αναδιάρθρωση είναι τα βασικά στοιχεία που κερδίζει ο Όμιλος Λανίτη από την πώληση του Aphrodite Hills.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ομάδα ξένων επενδυτών περιλαμβανομένων των εταιριών Invel Real Estate και York Capital Management, έχουν εξαγοράσει το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Aphrodite Hοldings Ltd από την Τράπεζα Κύπρου, η οποία το είχε αποκτήσει τον Οκτώβριο του 2014 μέσω εξαγοράς από επενδυτικό ταμείο που κατείχε το συγκεκριμένο ποσοστό. «Ο Όμιλος Λανίτη εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, το οποίο ανέρχεται σε 15%. Το υπόλοιπο 10% παραμένει στην ιδιοκτησία θυγατρικής εταιρίας της Τράπεζας Κύπρου» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σημειώνεται: «Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί θετική εξέλιξη για τον Όμιλο Λανίτη, καθώς κάτω από τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ένα έργο το οποίο δημιούργησε και ανάπτυξε, κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτικών ταμείων του εξωτερικού, τα οποία επενδύουν ένα πολύ σημαντικό ποσό στην Κύπρο».

Καταληκτικά, σημειώνεται: «Μέρος της πιο πάνω συμφωνίας αφορά και την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Aphrodite Hοldings Ltd, εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα την συνέχιση της επιτυχημένης  απομόχλευσης  του Ομίλου Λανίτη με τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα για τον Όμιλο. Η πιο πάνω εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες ενέργειες του Ομίλου που αφορούσαν στρατηγικές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ξενοδοχείων Amathus Λεμεσού και Πάφου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον Όμιλο να σχεδιάζει τις μελλοντικές του ενέργειες, με έμφαση σε νέες αναπτυξιακές δραστηριότητες».

 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου