Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Στο στόχαστρο επενδυτών δύο malls

Υποψήφιοι επενδυτές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, αξιολογούν ως θετική προοπτική τη συμμετοχή τους στα δύο εμπορικά κέντρα, Kings Avenue Mall στην Πάφο και Nicosia City Mall στη Λευκωσία. Κοινός παρονομαστής ο όμιλος Athienitis Contractors, όμιλος ο οποίος ανέλαβε μέρος των κατασκευαστικών έργων στα δύο εμπορικά κέντρα, ενώ συμμετέχει σε αυτά και μετοχικά.

Στο Kings Avenue Mall τα πράγματα είναι σύνθετα, αφού στη μετοχική δομή του εμπορικού κέντρου συμμετέχουν οι εταιρείες Aristo Developers, Athienitis Contractors αλλά και ο εμπορικός όμιλος Χουλιώτη που λειτουργεί στην Κύπρο  -μεταξύ άλλων- τα καταστήματα Zara.

Το εμπορικό κέντρο ανήκει κατά 50% στην Aristo Developers και κατά 25% στον όμιλο Athienitis και Χουλιώτης αντίστοιχα. Λόγω οφειλών σε εργολάβους που εργάστηκαν για αποπεράτωση του έργου, αλλά και έλλειψης ρευστού από εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία, αναζητείται επενδυτής ο οποίος θα βάλει ρευστό εξασφαλίζοντας παράλληλα μετοχικό πακέτο στο Kings Avenue Mall.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews επιχειρηματίας με έδρα την Κύπρο ενδιαφέρθηκε για το project, βρέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους μετόχους του εμπορικού κέντρου, ωστόσο, δεν προέκυψε συμφωνία.

Για την περίπτωση του mall στη Λακατάμεια, όπου κύριος μέτοχος είναι η εταιρεία Athienitis, τα δεδομένα είναι πιο απλά. Υπάρχει ανάγκη ρευστότητας της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχει εξαντληθεί το κεφάλαιο που έβαλαν Cyta και Τράπεζα Κύπρου. Ο ημικρατικός οργανισμός έχει τοποθετήσει στο έργο διά του Ταμείου Συντάξεων κεφάλαιο της τάξης των 32 εκατ. ευρώ και η τράπεζα άλλα 38 εκατ.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ξένος όμιλος έχει επιδείξει ενδιαφέρον για το εν λόγω εμπορικό κέντρο, προκειμένου να βάλει το αναγκαίο ρευστό για ολοκλήρωση και λειτουργία του mall, εξασφαλίζοντας παράλληλα συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση του project. Εάν θα τελεσφορήσουν οι επαφές μεταξύ δυνητικού επενδυτή και Athienitis είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει εντός του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων