Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Εγκρίθηκε το Τεχνολογικό πάρκο €3,5 εκ. στο Πεντάκωμο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο, όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «στη συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου, ένα έργο που βρίσκεται στα σκαριά πέρα από μια δεκαετία. Το έργο θα γίνει στο Πεντάκωμο και θα γίνει όπως ήταν η αρχική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με ανταλλαγή γης με τους σημερινούς ιδιοκτήτες και πολύ σύντομα θα μπούμε στο διαγωνισμό για την εκμίσθωση της γης. Πρόθεση μας είναι να βρούμε στρατηγικό επενδυτή ο οποίος θα μπορέσει να αναπτύξει το χώρο του Πάρκου και θα προσελκύσει εταιρείες υψηλής προστιθέμενης αξίας, υψηλής τεχνολογίας». 

Ερωτηθείς είπε ότι «τα κόστη για τη Δημοκρατία θα περιοριστούν στα περίπου 3,5 εκ. ευρώ που είναι αναγκαία για τις υποδομές, τους δρόμους, την υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση και κάποιες απαλλοτριώσεις που ήδη μερικώς έχουν πληρωθεί. Μιλάμε ουσιαστικά για δύο τεμάχια τα οποία έχουν μερικώς πληρωθεί και θα ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση τους. Αυτό θα είναι το συνολικό κόστος για το κράτος. 

Από κει και πέρα εάν βρούμε το σωστό διαχειριστή, το σωστό στρατηγικό επενδυτή, τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια, ιδιαίτερα αφού έχουμε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. ετοιμάσει ένα αρκετά ισχυρό πακέτο κινήτρων που θα δοθεί για να προσελκύσουμε αυτές τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας». 

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι όπως είναι στον υπόλοιπο κόσμο τα Τεχνολογικά Πάρκα, και αυτό αφορά «ένα χώρο που προάγεται έντονα η καινοτομία, η έρευνα και βεβαίως, όχι έρευνα ακαδημαϊκής μορφής, αλλά κυρίως για εμπορευσιματοποίηση των οποιωνδήποτε τεχνολογιών θα μπορούν να αναπτύξουν. 

Αυτή είναι η φιλοσοφία του και προσδοκούμε στο διαγωνισμό που ευελπιστούμε να γίνει το Σεπτέμβρη. Πρέπει να γίνει κάποιος νομοτεχνικος έλεγχος των έγγραφων προσφορών, που είναι στη Νομική Υπηρεσία, και από κει και πέρα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για στρατηγικό επενδυτή». 

 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης