Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εργολάβους για τη μαρίνα Αγίας Νάπας

Τη διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος για συνεργασία με εργολάβους αναφορικά με τα κατασκευαστικά έργα στη μαρίνα της Αγίας Νάπας, ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία «Μ.Μ. Μακρόνησος Μαρίνα ΛΤΔ».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «η διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος για συνεργασία με εργολάβους όσο αφορά τα κατασκευαστικά έργα στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή θαλάσσιων έργων υποδομής, απαραίτητων κτιρίων και διευκολύνσεων ελλιμενισμού στη Μαρίνα».

Πρόσθεσε ότι «η ανακοίνωση της διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος για συνεργασία με εργολάβους, αποδεικνύει ότι η εταιρεία προχωρά κανονικά με τους σχεδιασμούς της, η υλοποίηση του έργου έχει πάρει την πορεία της και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι πανέτοιμοι ώστε να κάνουν πραγματικότητα το πιο ώριμο έργο που υπάρχει μέχρι στιγμής στην Κύπρο».

Ο κ. Καρούσος χαρακτήρισε τη Μαρίνα Αγίας Νάπας «το μεγαλύτερο έργο που υπάρχει στην Κύπρο, μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση που κτύπησε το νησί μας» αφού όπως εξήγησε «αναμένεται να διαδραματίσει  σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση της κυπριακής οικονομίας. Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο όχι μόνο για την Αγία Νάπα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αλλά και για την Κύπρο ευρύτερα».

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μαρίνας της Αγίας Νάπας «θα δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας και άλλες 350 θέσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της μαρίνας αναμένεται να αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια έσοδα προς το κράτος. Το έργο, εκτός από μαρίνα περιλαμβάνει επαύλεις, μικρά διαμερίσματα και ένα ξενοδοχείο των πέντε ή ακόμη και έξι αστέρων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι «ο Δήμος έχει εκδώσει όλες τις σχετικές άδειες, δηλαδή οικοπεδοποίησης και υπηρεσιών ενώ η άδεια οικοδομής θα εκδοθεί εν ευθέτω χρόνο από την Επαρχιακή Διοίκηση. Αναμένουμε ότι μέχρι το τέλους του χρόνου θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος για έναρξη του έργου ενώ υπολογίζεται ότι η κατασκευή θα διαρκέσει για τρία περίπου χρόνια».

Ο Γιάννης Καρούσος διέψευσε κατά καιρούς δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν προβλήματα αναφορικά με τη νέα αυτή επένδυση στην Αγία Νάπα και σημείωσε πως «αντιθέτως με τις πράξεις της η εταιρεία αποδεικνύει σε όσους είχαν αμφιβολίες για την υλοποίηση του έργου, ότι προχωρεί κανονικά και θα αρχίσει τις εργασίες το συντομότερο δυνατόν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους