Tofarco: Επίσκεψη μηχανικών στο «Ιάσων»

Το Cyprus Group of Civil and Mechanical Professional Engineers του οποίου τα μέλη είναι οι Μηχανικοί (Μηχανολόγοι και Πολιτικοί Μηχανικοί) των διεθνών ινστιτούτων Institution of Mechanical Engineers και Institution of Civil Engineers πραγματοποίησε επίσκεψη στο κτίριο «Ιάσων» της Tofarco για επιτόπου επίβλεψη του πρώτου κτιρίου γραφειακής ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει το σύστημα γεωθερμικής ψύξης και θέρμανσης των χώρων.
 

 

Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται για ηλεκτρισμό και κατ’ επέκταση τη μείωση κόστους για τους μελλοντικούς ενοίκους, αλλά και τη μείωση των ρύπων που προκαλούνται από τις συμβατικές μεθόδους ψύξης - θέρμανσης.

Στόχος της επίσκεψης, πέραν της συνεχούς επαγγελματικής μόρφωσης και έρευνας για τα μέλη του, ήταν και η πλήρης αντίληψη της καινοτομικής αυτής μεθόδου που έχει καταστήσει το «Ιάσων» το πρώτο εμπορικό κτίριο με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης “Α”.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από όλους του εμπλεκόμενους για την κατασκευαστική διαδικασία καθώς και να εξερευνήσουν το κτίριο και τους χώρους του.

Το εντυπωσιακό οκταώροφο κτίριο αποτελείται από δύο ισόγεια καταστήματα με μεσοόροφο, τρία επίπεδα υπογείων χώρων στάθμευσης και οκτώ ορόφους με άνετους και μοντέρνους γραφειακούς χώρους. Οι σύγχρονες τεχνολογίες σε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που χρησιμοποιήθηκαν, το καθιστούν υπόδειγμα εκμετάλλευσης φυσικής ενέργειας με τελικό στόχο βέβαια την μείωση του λειτουργικού κόστους ταυτόχρονα όμως και την προστασία του περιβάλλοντος.  

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο