Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Μελέτη για τις επενδύσεις στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας

Τη διεξαγωγή μελέτης από την εταιρεία Ερμές, που διαχειρίζεται το χώρο του παλαιού αεροδρομίου μέχρι το 2031, και η οποία θα καταδείξει ποιες επενδύσεις μπορούν να γίνουν στο χώρο, ανακοινώθηκε στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου είπε πως έχει γίνει μια συμφωνία μεταξύ κράτους και Ερμές για να μπορέσουν να βγαίνουν μαζί σε προσφορές γιατί κανένας αξιόπιστος επενδυτής δεν θα έρθει να κάνει πρόταση επένδυσης για μόνο 16 χρόνια που έχει η Ερμές υπό την κατοχή της το συγκεκριμένο χώρο.

“Η πρώτη προκήρυξη έγινε και ήταν αποτυχημένη και έχει δείξει η εμπειρία ότι πρέπει να γίνει μια σοβαρή μελέτη, μια μελέτη βιωσιμότητας και ποιων εμπορικών χρήσεων μπορεί να δοθούν στο συγκεκριμένο χώρο. Η μελέτη αυτή ολοκληρώνεται προς το καλοκαίρι και τέλος του χρόνου θα βγουν νέα προσφορά από κοινού Ερμές και κράτος με συγκεκριμένες προτάσεις για εξεύρεση επενδυτή”, είπε.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης στις δηλώσεις του είπε ότι όλοι θυμούνται την πολεμική που δέχθηκε η προηγούμενη Κυβέρνηση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτή για το παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, και ευχήθηκε όλοι να γίνουν σοφότεροι πλέον.

“Δική μας εισήγηση είναι να καταγραφούν οι όποιες αναπτύξεις μπορούν να γίνουν στο χώρο του αεροδρομίου και να βγούμε εμείς στους επενδυτές για να τους προσελκύσουμε”. Όπως είπε, δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθουν κάποιοι επενδυτές, να βρουν ένα ώριμο έργο εκεί και αν τους κάνει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Πρόσθεσε πως ήδη έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ και η μελέτη έπρεπε να είχε γίνει εδώ και κάποια χρόνια.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου στις δηλώσεις του είπε ότι χρειάζεται να γίνουν εκεί επενδύσεις για να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας που θα ωφελήσουν και τη Λάρνακα αλλά και την κυπριακή οικονομία γενικότερα. Το ευχάριστο, όπως πρόσθεσε, είναι ότι η εταιρεία Ερμές από τη μια, η οποία έχει το χώρο μέχρι το 2031 και η Κυβέρνηση από την άλλη, τα βρήκαν μεταξύ τους.

Ο κ. Προκοπίου είπε πως η ενημέρωση που είχε η Επιτροπή είναι ότι θα πραγματοποιηθεί μια μελέτη από την εταιρεία Ερμές, και η οποία θα δείξει ποιες στοχευμένες αναπτύξεις μπορούν να γίνουν στο Παλαιό Αεροδρόμιο, οι οποίες να είναι βιώσιμες. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουλίου και βάσει αυτής της μελέτης, η Ερμές θα συνεργαστεί με όλα τα αρμόδια Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς όπως το ΕΒΕ Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας, Επιτροπή Ανάπτυξης, ούτως ώστε να εξευρεθούν και να υλοποιηθούν οι αναπτύξεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024