Εργοτάξιο ξανά το Nicosia City Mall

Μετά από μήνες παγώματος των εργασιών στο Nicosia City Mall του Ομίλου Αθηαινίτη, όπως όλα δείχνουν οι εργασίες επαναρχίζουν για ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επέλθει συμφωνία για αναδιάρθρωση των χρεών ολόκληρου του ομίλου Αθηαινίτη στην Τράπεζα Κύπρου και παράλληλα έχουν εξευρεθεί τα υπολειπόμενα κεφάλαια για ολοκλήρωση του έργου από τον ιδιωτικό τομέα. Σ’ αυτά τα πλαίσια, προχωρά και η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Κύπρο.

Η Αθηαινίτης ενημέρωσε τις εταιρείες με τις οποίες έχει συμφωνήσει προκαταρκτικά για να ενοικιάσουν χώρες πως οι εργασίες προχωρούν και το εμπορικό κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2016. Ερωτηματικό παραμένει η στάση κάποιων ενοικιαστών και ειδικά των λεγόμενων anchor tenants όπως είναι τα καταστήματα της αλυσίδας Inditex, τα K Cineplex, η υπεραγορά Αθηαινίτη, τα Marks & Spencer, το Public, τα καταστήματα του Ομίλου Μαλλούππας και Παπακώστας κι άλλα λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην ολοκλήρωση του έργου. Πάντως, στους όρους των συμβολαίων που υπογράφηκαν φαίνεται να υπάρχει σχετική ρήτρα που καλύπτει το ενδεχόμενο καθυστέρησης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, τα 32.000 τ.μ. καθαρού ενοικιάσιμου χώρου, υπολογίζεται να φιλοξενήσουν 130-138 καταστήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν υπογραφεί συμφωνίες για το 80% των χώρων ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το άνοιγμα το 90-95% των χώρων θα έχει ενοικιαστεί. Μέχρι το τέλος του 2016 υπολογίζεται να έχουν ενοικιαστεί όλοι οι χώροι.

Υπολογίζεται πως μέχρι στιγμής έχει δαπανηθεί το μισό από το αναγκαίο ποσό για ολοκλήρωση του έργου ενώ το υπολοιπόμενο ποσό εκτιμάται στα 30εκ. ευρώ.

 

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου