Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Yianis: Ο Κύπριος μεγιστάνας του real estate

«Μεγιστάνας του real estate» και «μαγνήτης ακινήτων». Είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν τα ξένα μέσα ενημέρωσης όταν αναφέρονται στον Τζον Χριστοδούλου, το νικητή του βραβείου «Κύπριος Επαγγελματίας/ Επιχειρηματίας που διαπρέπει στο εξωτερικό» στα IN Business Awards 2013.

Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε μόνος του από πολύ νεαρή ηλικία με ένα εργαστήρι χρυσοχοΐας για να αγοράσει ένα στούντιο διαμέρισμα να το μεταπουλήσει και σταδιακά να δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα ακίνητης ιδιοκτησίας και επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Στον όμιλο του «The Yianis Group» περιλαμβάνονται κτήρια οικιστικής, ξενοδοχειακής (London Marriott West India Quay Hotel, Four Seasons Hotel Canary Wharf, Hilton κ.α.), εμπορικής χρήσης, αλλά και αναψυχής. H Sunday Times Rich List τον ανέδειξε 82ο πλουσιότερο άνθρωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο και η περιουσία του αγγίζει τα ₤835 εκ.

«Σκληρή δουλεία» ήταν η φράση που επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μας. Ένας άνθρωπος που στα εννιά του χρόνια βίωσε την τουρκική εισβολή με αποτέλεσμα το αίσθημα της ανασφάλειας να τον συνοδεύει για πάντα. «Δεν με αφήνει να εφησυχάσω, με κάνει να προσπαθώ όλο και περισσότερο», μου εξήγησε.

Όπως είπε, το πιο σημαντικό στις επιχειρήσεις είναι η ειλικρίνεια. «Όταν συνεργάζεσαι με κάποιον πρέπει να είσαι ξεκάθαρος στο τι μπορείς να προσφέρεις για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Έμαθα να μην κοροϊδεύω κανένα. Αυτή είναι η βασική μου αρχή. Αν δείξεις σεβασμό στους συνεργάτες σου και είσαι αξιόπιστος θα θέλουν να ξανασυνεργαστούν μαζί σου. Εγώ δεν τους απογοήτευσα ποτέ. Όταν πεις ότι θα κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις όπως και να έχει».

«Το σκεπτικό ‘εγώ και ο εαυτούλης μου’ δεν βγάζει ποτέ πουθενά», είπε αναφερόμενος στα προβλήματα και τις νοοτροπίες της Κύπρου, θυμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι και δίνοντας συμβουλές για να επιστρέψουμε και σε τροχιά ανάπτυξης.

Όλη η συνέντευξη του κ. Χριστοδούλου στο IN Business Μαρτίου που βρίσκεται στα περίπτερα.

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης