Ναυτιλιακές υπηρεσίες εν δράσει από τη VTS

Η VTS Vasiliko Terminal Services Ltd (VTS) ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών στην προβλήτα του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών της VTT Vasiliko Ltd (VTTV). Στο πλαίσιο άδειας που παραχωρήθηκε από την Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) - με βάση την οποία η ΑΛΚ λαμβάνει δικαιώματα - η VTS θα παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες στο Τερματικό, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών πλοήγησης, παραβολής, πρόσδεσης λέμβου, χρήσης ρυμουλκού και παροχής ευκολιών υποδοχής.

Το πρώτο δεξαμενόπλοιο αφίχθη στην προβλήτα της VTTV το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, παραδίδοντας πετρέλαιο εσωτερικής καύσης στο Τερματικό. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η VTS παρείχε υπηρεσίες ρυμούλκησης, πρόσδεσης και απόδεσης μέσω των δυο νέων ρυμουλκών της - τύπου ADS - εν ονόματι VTS ΚΕΡΥΝΕΙΑ και VTS ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Άλλο ένα σημαντικό ορόσημο επιτεύχθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, όταν τέσσερα δεξαμενόπλοια προσδέθηκαν για πρώτη φορά στην αποβάθρα.

Τα ρυμουλκά είναι μοναδικά στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, και αποτελούν σημαντική επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ. Τα δυο ρυμουλκά λειτουργούν υπό κυπριακή σημαία και επανδρώνονται από πλήρωμα και χειριστές από την Κύπρο και την Ελλάδα. Η πρώτη επιχείρηση παρακολουθήθηκε από έμπειρους κυβερνήτες ρυμουλκών και πλοηγούς από την Ολλανδία, οι οποίοι επαίνεσαν τη VTS για την άψογη εκτέλεση της επιχείρησης.

«Η VTS έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε εξοπλισμό υποδομής με στόχο να παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες με βάση τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, τηρώντας πολύ αυστηρές διαδικασίες υγείας και ασφάλειας, και είμαστε πανευτυχείς που βλέπουμε την πρώτη αυτή επιχείρηση να έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία. Ως εταιρία κυπριακής ιδιοκτησίας, και με βάση την Κύπρο, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι αποτελούμε πρότυπο στη χώρα μας, και ευελπιστούμε ότι θα συνεισφέρουμε, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας, καθώς επίσης και στην αναζωογόνηση της κυπριακής οικονομίας», δήλωσε ο Ρηγίνος Τσάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της VTS.

Η εταιρεία – η οποία εργοδοτεί 30 Κύπριους επαγγελματίες – δηλώνει περήφανη για το γεγονός ότι το πλήρωμα, οι πλοηγοί και οι κυβερνήτες της έχουν περάσει από εντατική εκπαίδευση σε κορυφαίους οργανισμούς στο εξωτερικό οι οποίοι ειδικεύονται στους τομείς της υγείας και ασφάλειας και του χειρισμού των ρυμουλκών.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή