Tα νέα 10 γκολφ της Κύπρου

Σε περίοδο κρίσης, η οικονομία έχει ανάγκη από μεγάλες επενδύσεις και σχεδιασμούς που θα αποφέρουν έσοδα στο κράτος. Τα δύο μεγάλα projects αφορούν τα καζίνο και τα γήπεδα γκολφ. Πρόκειται για έργα ανάπτυξης εκατομμυρίων, ενώ τα σχέδια Κυπρίων και ξένων επενδυτών που βρίσκονται υπό υλοποίηση ή που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν -έστω και μερικώς- τα δεδομένα στη χώρα μας.

Με τη δημιουργία γηπέδων γκολφ, η Κύπρος έχει την ευκαιρία να προσελκύσει εκατομμύρια ξένους επισκέπτες και θα ανανεώσουν την τουριστική υποδομή της χώρας. 

Τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν γήπεδα γκολφ αναθεωρήθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, αύξηση του συντελεστή δόμησης για γήπεδα γκολφ από 10% σε 15%

Σε σχετικό έγγραφο που δόθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, παρουσιάζονται οι δέκα αιτητές που αιτήθηκαν πολεοδομικές άδειες γηπέδων γκολφ, ενώ καταγράφεται η πορεία της αίτησής τους για αξιοποίηση των νέων κινήτρων. 

1.    MedGolf Properties Ltd, Τερσεφάνου    

Όπως αναφέρεται, δεν υποβλήθηκε αίτηση για αξιοποίηση των νέων κινήτρων μέχρι σήμερα. Στις 31.1.2012 εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο παράταση της καταβολής των οφειλόμενων δόσεων/ποσών (αρ. απόφασης 73.087) 

2.    Αγρόκτημα Λανίτης Λτδ,  Ασώματος – Τσερκεζ Τσιφλικ    

Όπως αναφέρεται, υποβλήθηκε και μελετάται αίτηση για αξιοποίηση των νέων κινήτρων που παραχώρησε το Υπ. Συμβούλιο με τις αποφάσεις του ημερ.28/8/2013 και 13/2/2014.

3.    Eagle Pine Golf Resort (Koradjissa Invenstments and Aristo Development Ltd), Άγιος Αμβρόσιος-Παραμάλι  

Όπως αναφέρεται, δεν χορηγήθηκε πολεοδομική άδεια. Στα πλαίσια της αίτησης που μελετάται, υποβλήθηκαν τροποποιημένα σχέδια με σκοπό την αξιοποίηση των νέων κινήτρων που παραχώρησε το Υπ. Συμβούλιο με τις αποφάσεις του ημερ.28/8/2013 και 13/2/2014. 

4.    Vicerio Holdings Ltd& άλλοι, Άγιος Αμβρόσιος     

Όπως αναφέρεται, υποβλήθηκε και μελετάται αίτηση για αξιοποίηση των νέων κινήτρων που παραχώρησε το Υπ. Συμβούλιο με τις αποφάσεις του ημερ.28/8/2013 και 13/2/2014.

5.    Lanitis (Lakkos tou Frangou) Ltd και άλλοι , Aλέκτορα, Κούκλια 

Όπως αναφέρεται, δεν χορηγήθηκε πολεοδομική άδεια. Η αίτηση μελετάται.

6.    Venus Rock Estates Ltd, Κούκλια    

Όπως αναφέρεται, υποβλήθηκε και μελετάται αίτηση για αξιοποίηση των νέων κινήτρων που παραχώρησε το Υπ. Συμβούλιο με τις Αποφάσεις του ημερ.28/8/2013 και 13/2/2014.

7.    Cyprus Limni Resorts &Golfcourses Ltd, Πόλη Χρυσοχούς, Πελαθούσα    

Όπως αναφέρεται, στις 19.12.2013 χορηγήθηκε πολεοδομική έγκριση με την οποία τροποποιήθηκαν οι όροι της αρχικής πολεοδομικής άδειας, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ.28.8.2013. Μεταξύ αυτών και οι όροι που αφορούν την καταβολή του αντισταθμιστικού ποσού (επιμήκυνση περιόδου καταβολής).

8.    Cyprus Limni Resorts & Golf courses Ltd, Μακούντα, Κινούσα, Πελαθούσα

Όπως αναφέρεται, στις 20.12.2013 χορηγήθηκε πολεοδομική έγκριση με την οποία τροποποιήθηκαν οι όροι της αρχικής πολεοδομικής άδειας, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ.28.8.2013. Μεταξύ αυτών και οι όροι που αφορούν την καταβολή του αντισταθμιστικού ποσού (επιμήκυνση περιόδου καταβολής).

9.    Ιερά Μητρόπολη Πάφου,Τσάδα, Καλλέπεια 

Όπως αναφέρεται, δεν υποβλήθηκε αίτηση για αξιοποίηση των κινήτρων μέχρι σήμερα.

10.    Universal Golf EnterprisesLtd,  Βάσα Κελλακίου

Όπως αναφέρεται, δεν χορηγήθηκε πολεοδομική άδεια. Η αίτηση μελετάται.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης