Πάφος και Λεμεσός έριξαν τις πράξεις

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Νοέμβριος σε σχέση με τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στα κτηματολογικά γραφεία. Ο αριθμός παγκύπρια έφτασε τα 370 σε σύγκριση με 394 τον αντίστοιχο μήνα του 2013 –ο οποίος ήταν και ο καλύτερος της περσινής  χρονιάς- με αποτέλεσμα να καταγραφεί μείωση 6%.

Ο τελευταίος μήνας του 2014 που κινήθηκε χειρότερα από τον αντίστοιχο περσινό ήταν ο Φεβρουάριος όταν και σημειώθηκε μείωση 12%. Πάντως, η χρονιά θα κλείσει με σημαντικό θετικό πρόσημο αφού με τα στοιχεία ενός μήνα να απομένουν, τα 4073 πωλητήρια που υποβλήθηκαν είναι κατά 20% περισσότερα από πέρσι.

Στην πρωτεύουσα ο Νοέμβριος ήταν από τους καλύτερους μήνες αφού κατατέθηκαν 73 πωλητήρια 11 περισσότερα από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Για το εντεκάμηνο, η άνοδος ανήλθε σε 11% με συνολικά 695 πωλητήρια.

Η Λεμεσός κινήθηκε σε αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά από τον Γενάρη αφού κατατέθηκαν μόλις 103 πωλητήρια που αντιστοιχούν σε ετήσια μείωση 21%. Στο εντεκάμηνο η πρωτεύουσα παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 40%.

Ο Νοέμβριος ήταν από τους καλύτερους μήνες στην επαρχία Λάρνακας αφού κατατέθηκαν 82 πωλητήρια έγγραφα που αντιστοιχούν σε αύξηση 74% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2013. Σε σχέση με το εντεκάμηνο η αύξηση φτάνει το 31% με 727 πωλητήρια έγγραφα.

Η  επαρχία Αμμοχώστου κινήθηκε στα γνωστά επίπεδα με μόλις 20 πωλητήρια να κατατίθενται σε σύγκριση με 19 τον Νοέμβριο του 2013. Τους πρώτους έντεκα μήνες του 2013 η αύξηση φτάνει το 33% αφού κατατέθηκαν 283 πωλητήρια.

Ο περσινός Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας για την επαρχία Πάφου και αυτό είχε τον αντίκτυπο του στο φετινό αφού αν και κατατέθηκαν 92 πωλητήρια καταγράφηκε μείωση 32%. Ως αποτέλεσμα, το 11μηνο είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι αφού τα 1078 πωλητήρια αντιστοιχούν σε αύξηση 1%.
 

 

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου