Αρχίζει η αξιολόγηση των προσφορών για Πλ. Ελευθερίας

Την εκτίμηση ότι τα έργα για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας θα αλοκληρωθούν σε ενάμιση χρόνο, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος  Γιωρκάτζης.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον οποίο ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Δήμου τα τελευταία δύο χρόνια, ο κ. Γιωρκάτζης είπε  πως οι προσφορές για τη Πλατεία Ελευθερία έχουν ανοίξει και σύντομα θα αξιολογηθούν, ευελπιστώντας στην κατακύρωση και στην έναρξη του έργου, για να ολοκληρωθεί σύντομα.

 

Ερωτηθείς πότε υπολογίζει να ολοκληρωθούν τα έργα στην Πλατεία ελευθερίας, ο Δήμαρχος Λευκωσίας απάντησε: “Εφόσον αρχίσει υπολογίζω σε ενάμιση χρόνο”.
  
Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Ομήρου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι παρουσίασε τα σχέδια τους, για ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου, εξηγώντας ότι το σχέδιο περιοχής για τη Λευκωσία, που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της Πλατείας Ελευθερίας, θα δημιουργήσουν ένα απίστευτο πόλο έλξης, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του κέντρου της πόλης.

Ανέφερε, επίσης, ότι παρουσίασαν στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τις προσπάθειες του Δήμου Λευκωσίας, για οικονομική εξυγίανση, ειδικά το πρώτο έτος, αλλά και το δεύτερο, κάτι που όπως συμπλήρωσε, “κατέστησε το  Δήμο βιώσιμο τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, αλλά την ίδια ώρα του επέτρεψε την αποπληρωμή του δανεισμού του Δήμου”.

Πρόσθεσε ότι κατ` επέκταση επιτράπηκε στο Δήμο η ολοκλήρωση όλων των έργων, τα οποία έπρεπε να ολοκληρωθούν μέχρι τώρα.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως η ΕΔΕΚ δίνει τεράστια σημασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία όπως είπε, “είναι μια εξ` ορισμού δημοκρατική εξουσία, που πρέπει να διέπεται από βασικές αρχές, όπως είναι η αποκέντρωση και η διοικητική αυτοτέλεια και η οικονομική αυτοδυναμία”.

“Η όποια μεταρρύθμιση πραγματοποιηθεί πρέπει να υπηρετεί αυτές τις βασικές αρχές. Να εκφράσω την ικανοποίησή μου και συγχαίρω το Δήμαρχο γι` αυτή την πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση των δημοτών. Δεν είναι στόχος μόνο να υπάρχει μια λογοδοσία, διαφάνεια και δημοκρατικός έλεγχος, αλλά είναι και η ενεργός συμμετοχή των δημοτών στο δημοτικό γίγνεσθαι”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης