CHAPO: Στην αναδιάρθρωση το μέλλον της

Από την αναδιάρθρωση του δανεισμού της θα εξαρτηθεί το μέλλον της εργοληπτικής εταιρεία CHAPO όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που εξέδωσε και τα οποία αφορούν το οικονομικό έτος 2012.

«Η ικανότητα του συγκροτήματος να συνεχίσει ως δρώσα οικονομική μονάδα εξαρτάται από τους δανειστές του για αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δανείων και παροχή περαιτέρω χρηματοδότησης για να υποστηρίξει τις ανάγκες ρευστότητας της εταιρείας και των θυγατρικών της», αναφέρουν οι ελεγκτές του συγκροτήματος Deloitte. Επειδή οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, προστίθεται, το συγκρότημα δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει επαρκή τεκμήρια για αποπληρωμή των υφιστάμενων δανείων και τη λήψη περαιτέρω χρηματοδότησης και ο κίνδυνος των ενδεχόμενων υποχρεώσεων δεν είναι πιθανό να υλοποιηθεί.

Η Deloitte δεν εκφράζει γνώμη επί των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του συγκροτήματος.
Στο τέλος του 2012, το συγκρότημα κατέγραψε ζημιά 20εκ. ευρώ ενώ οι τρέχουσες υποχρεώσεις υπερέβαιναν τα κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία κατά 19εκ. ευρώ.

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με ανεξάρτητο οίκο μετά από διαβούλευση με την Τράπεζα Κύπρου για αξιολόγηση των εργασιών του, τη χρηματοοικονομική επίδοση, τις οικονομικές προβλέψεις και το επιχειρηματικό σχέδιο του συγκροτήματος και την υποβολή συστάσεων με σκοπό την εξασφάλιση της αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων προς την τράπεζα.  Ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας στο τέλος του 2012 ήταν 60.9εκ. ευρώ.

Η εταιρεία σημειώνει πως «είναι δέσμια καθυστερήσεων κυβερνητικών διαδικασιών για καταβολή οφειλόμενων από κυβερνητικά έργα τα οποία έχουν εκτελεστεί και για τα οποία αναμένεται η καταβολή τελικών διατακτικών και πληρωμών εξόφλησης.

Ο Όμιλος ως διατηρεί ακόμα απαίτηση έναντι της κυβέρνησης από το 2007 και έχει προσφύγει σε διαιτητική διαδικασία με βάση το εργολαβικό Συμβόλαιο για οφειλόμενα ποσά ύψους 85εκ. ευρώ σε σχέση με τις κατασκευαστικές εργασίες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας αναγνωρίζεται μόνο το 10% της συνολικής απαίτησης.

 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου