Οκτώ έργα ανάπτυξης για το Δήμο Πάφου

Ο Δήμος Πάφου ετοίμασε ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με οκτώ έργα συνολικής αξίας 22 εκατομμυρίων 655 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Βάσει του σχεδίου, με το ποσό αυτό θα εκτελεστούν την περίοδο 2015- 2020 τα έργα αυτά τα πλείστα εκ των οποίων υπολογίζεται να έχουν συμπληρωθεί μέχρι το 2017, προκειμένου να αξιοποιηθούν την χρονιά που η Πάφος θα είναι μαζί με την δανέζικη πόλη Αάρχους οι Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Στο φάκελο με τα ώριμα έργα της πόλης για τα οποία ζητείται η χρηματοδότηση από τα ταμεία της ΕΕ περιλαμβάνονται έργα που αν υλοποιηθούν θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας στην Επαρχία.

Ο φάκελος θα σταλεί στην Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων συντονισμού και ανάπτυξης της Δημοκρατίας που θα παραπέμψει ακολούθως τον φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ για να αποφασιστεί η χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Σύμφωνα με το ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, θεματικός στόχος των έργων, ο προϋπολογισμός των οποίων υπολογίζεται στα 12.406.000 ευρώ, αφορά την οικονομική αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως και ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων .

Τα έργα στη συγκεκριμένη ενότητα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση του Χανιού του Ιμπραήμ, την αποκατάσταση του κινηματογράφου « Αττικόν», την αποκατάσταση του Μαρκιδείου Θεάτρου ως συνεδριακού κέντρου και κέντρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων, την αποκατάσταση των νεοκλασικών κτιρίων της πλατείας Κέννεντυ και του περιβάλλοντος χώρου και την αναβάθμιση αστικών υποδομών στην συνοικία Μουτάλου.

Η Τοπική Αρχή στοχεύει επίσης την προώθηση της εγκατάστασης καινοτόμων επιχειρήσεων στο αστικό κέντρο, την ενίσχυση υφιστάμενων και εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων που ενισχύουν το εναλλακτικό τουριστικό προϊόν του αστικού κέντρου.

Επίσης θα προωθηθούν δράσεις που αποσκοπούν, όπως αναφέρεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης του Δ. Πάφου, στην πραγματοποίηση εκθέσεων στην παραγωγή και διάδοση πολιτιστικού περιεχομένου, στη δημιουργία παραγωγής και διανομής αντιγράφων, καινοτόμων πολιτιστικών προϊόντων και ειδών προς πώληση καθώς και στη διαπεριφερειακή συνεργασία με την δημιουργία δικτύων προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάδειξη της.

Σε σχέση με τον άξονα δράσης Τουρισμός και Πολιτισμός, σκοπός του μέτρου σύμφωνα με την Τοπική Αρχή, είναι η δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την ομαλή μετάβαση της Πάφου  στα δεδομένα της νέας ψηφιακής οικονομίας, με εστίαση στη δημιουργία των συνθηκών για την άνθηση των νέων επιχειρήσεων βασισμένων σε νέες τεχνολογίες και για την προώθηση της επιχειρηματικότητας γενικότερα.

Τα έργα στη συγκεκριμένη ενότητα περιλαμβάνουν κέντρο γαστρονομίας, δημιουργία content management system  του Δήμου Πάφου, δημιουργία ενός δικτύου αλληλεπιδραστικών οθονών προβολής και δημιουργία κινήτρων εγκατάστασης στο αστικό κέντρο επιχειρήσεων.

Ο Δήμος Πάφου μέσα από τα προγράμματα του προωθεί την απασχόληση και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης