Ο Χάσικος είδε τον Ρώσο επενδυτή του Kimon

Για "παραπλανητικά δημοσιεύματα" και "δήθεν παρεμπόδιση από τον ΥΠΕΣ επένδυσης στη Λάρνακα, κάνει λόγο το Υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Χαραυγή».

Σε ανακοίνωση το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα "για δήθεν παρεμπόδιση από τον Υπουργό Εσωτερικών επένδυσης στο Δήμο Λάρνακας (ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου), είναι παραπλανητικά και ανυπόστατα", προσθέτοντας ότι "προβοκατόρικος είναι επίσης ο ισχυρισμός του δημοσιογράφου του σημερινού δημοσιεύματος, ότι, δήθεν, ο Υπουργός Εσωτερικών θεωρεί, εκ προοιμίου, παράνομη την όποια προ-συμφωνία του Δήμου".

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο εξηγεί ότι στις 6 Ιουνίου 2012, το τότε Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, σύμφωνα με τον περί Δήμων Νόμο, ανταλλαγή οικοπέδου του Δήμου Λάρνακας, με μέρος πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που θα ανεγειρόταν από την Κοινοπραξία Lefkaritis & Hassapis Developers Kimonas Ltd, στο δημοτικό και σε άλλα όμορα με αυτό ιδιωτικά τεμάχια.

To μερίδιο που θα ελάμβανε ο Δήμος, προστίθεται, δεν θα αφορούσε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά θα περιλάμβανε γραφεία, καταστήματα, δημόσιο χώρο στάθμευσης κ.λπ. (Για σκοπούς πληρέστερης ενημέρωσης, επισυνάπτεται η σχετική Πρόταση που υποβλήθηκε, τότε, στο Υπουργικό Συμβούλιο).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι το ΥΠΕΣ περιοδικά, ζητούσε ενημέρωση από τον Δήμο για την πρόοδο υλοποίησης του έργου και η ενημέρωση που ελάμβανε ήταν ότι "το έργο βρίσκεται σε στασιμότητα, λόγω της οικονομικής κατάστασης".

Ακολούθως, προστίθεται, το Υπουργείο ενημερώθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, "ότι το έργο, τελικά, πιθανόν να ανεγερθεί από άλλο επενδυτή και αντί της αντιπαροχής, ο Δήμος θα λάβει χρηματική αμοιβή". Αναφέρεται ακόμη ότι το Υπουργείο Εσωτερικών "έκρινε ότι θα πρέπει να τύχει επίσημης ενημέρωσης από τον Δήμο, έτσι ώστε να μελετηθούν τα νέα δεδομένα και το θέμα να τεθεί εκ νέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, για έγκριση".

"Καθηκόντως και αρμοδίως λοιπόν, το Υπουργείο Εσωτερικών, με επιστολή του ημερ. 7 Οκτωβρίου 2014, ζήτησε ενημέρωση από τον Δήμο, έτσι ώστε οι όποιες αποφάσεις και ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το θέμα, να κινούνται και εντός των πλαισίων της νομιμότητας. Συνεπώς, το συμπέρασμα του δημοσιογράφου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί, εκ προοιμίου, παράνομη την εν λόγω συμφωνία, είναι, το ολιγότερο, αυθαίρετο και ανυπόστατο", σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται, ακόμη ότι μόλις χθες, ο κ. Χάσικος συνάντησε στο Γραφείο του τον υποψήφιο επενδυτή, κ. Νικολάϊ Ποταπένκο, με τον οποίο συζήτησε τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για άλλες επενδύσεις που προγραμματίζει να υλοποιήσει στην Κύπρο.
"Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν πάρα πολύ θετικά, χωρίς να εγερθεί εκ μέρους του επενδυτή οποιοδήποτε ζήτημα σε σχέση με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την επένδυση του στο Δήμο Λάρνακας και όχι μόνο", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης