Μέτρα ασφάλειας στο Επ. Δικαστήριο Πάφου για την υπόθεση Aristo

Μέτρα ασφαλείας λαμβάνει  η Αστυνομία για την προσαγωγή το πρωί της Κυριακής στο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, των τεσσάρων υπόπτων στην υπόθεση διαχωρισμού των οικοπέδων της Aristo στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο.

Το διάταγμα προσωποκράτησης των τεσσάρων εκπνέει την Κυριακή ωστόσο η Αστυνομία αναμένεται  να ζητήσει εκ νέου ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Θεόδωρου Αριστοδήμου, της συζύγου του  και τεχνικής Διευθύντριας της εταιρείας Ρούλας, του τέως Δημοτικού Μηχανικού του Δήμου Πάφου και της τεχνικού του Δήμου Πάφου

 Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση εκτός από τους τέσσερις και ο 38χρονος σχεδιαστής της εταιρείας Aristo.

Εναντίον των πέντε υπόπτων εξετάζεται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, συνωμοσία για καταδολίευση, εξασφάλιση εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας με ψευδές πιστοποιητικό από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ 3 Φεβρουαρίου του 2010 με 28 Δεκεμβρίου του 2011.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, η έρευνα που διεξάγεται επικεντρώνεται στο κατά πόσο η αναπτυξιακή εταιρεία του Θεόδωρου Αριστοδήμου εξαπάτησε το δημόσιο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικοπεδοποιήσιμη έκταση σε βάρος των δρόμων και του πρασίνου.

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων χθες, ο Θεόδωρος Αριστοδήμου αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Η σύζυγος του Ρούλα,  όσο και ο τέως Δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου εξακολουθούν να υποστηρίζουν ανακρινόμενοι πως όλες οι ενέργειες τους έγιναν κάτω από νόμιμες διαδικασίες.

Η λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου που τελεί υπό κράτηση στον αστυνομικό σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς συνεχίζει να υποστηρίζει πως η  διαδικασία που ακολούθησε στο φάκελο της υπόθεσης ήταν εις γνώση του υπευθύνου της.

Ανακρινόμενος εξάλλου  ο 38χρονος σχεδιαστής το διάταγμα του οποίου εκπνέει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου παραδέχθηκε ότι κατάρτισε το πλαστό κτηματολογικό σχέδιο, λέγοντας ωστόσο πως πρόκειται για συνήθης διαδικασία.

Στο μεταξύ το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε  την έφεση που είχε καταχωρήσει ο Θεόδωρος Αριστοδήμου και η σύζυγος του Ρούλα και αφορούσε το διάταγμα κράτησης του.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου συνεχίζουν και σήμερα το ανακριτικό τους έργο  με τη λήψη καταθέσεων από άλλα πρόσωπα τόσο από το οικογενειακό όσο και από το  επαγγελματικό περιβάλλον των πέντε υπόπτων που τελούν υπό κράτηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου