Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Λευκαρίτης: Εντός του 2015 αρχίζει η μαρίνα

Οι εργασίες για υλοποίηση της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας υπολογίζεται να αρχίσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, ανέφερε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης προσθέτοντας πως η Κοινοπραξία Ζήνων και οι τεχνικές επιτροπές του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων πραγματοποιούν συναντήσεις για το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας που εκδόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που τιμάται στις 27 Σεπτεμβρίου και έχει ως θέμα «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη».

Σημειώνοντας την πολύ μεγάλη σημασία του τουρισμού στην οικονομική ανάκαμψη και ανέλιξη της Λάρνακας, ο κ. Λευκαρίτης ανέφερε ότι «ο τουρισμός αποτελούσε και θα συνεχίσει ν’ αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους τομείς κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Λάρνακας. Μπορεί μεν η επαρχία μας να κατέχει μικρότερο μερίδιο τουριστικών αφίξεων που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των αφίξεων παγκυπρίως, άλλα τούτο οφείλεται κυρίως στον μειωμένο αριθμό κλινών που διαθέτει η Λάρνακα. Αυτός ο σκόπελος έχει αρχίσει ευτυχώς να ξεπερνιέται» είπε.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «εντός του 2015 η Λάρνακα θα αποκτήσει πέντε νέα αδειούχα ξενοδοχειακά καταλύματα στο κέντρο της πόλης ενώ επίκειται και η επαναλειτουργία μονάδων εκτός πόλης που είναι κλειστές εδώ και ορισμένα χρόνια. Εξαιρετικά σημαντική για τη Λάρνακα είναι επίσης η ανάπτυξη στην Πλατεία Κίμωνος που θα περιλαμβάνει και πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, οι εργασίες της οποίας αναμένεται να αρχίσουν το αργότερο εντός του 2016» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λ/κας στην ανακοίνωση αναφέρεται και στο θέμα της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας σημειώνοντας ότι «η Κοινοπραξία Ζήνων και οι τεχνικές επιτροπές του Υπουργείου Συγκοινωνιών πραγματοποιούν συναντήσεις για το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας. Υπολογίζουμε ότι οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου θα αρχίσουν εντός του α’ εξαμήνου του 2015».

Αναφερόμενος στο έργο που διενεργείται στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Λευκαρίτης είπε ότι «η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας εργάζεται πολύ εντατικά σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές, τον ΚΟΤ και τους τουριστικούς φορείς για βελτίωση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε καινοτόμες ιδέες αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος οι οποίες θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο».

Ταυτόχρονα συνέχισε «πασχίζουμε καθημερινά για την επίλυση προβλημάτων που επηρεάζουν τον τομέα του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο και αυτά είναι ουκ ολίγα».

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ «εξέφρασε ευχαριστίες προς τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα για τη διαχρονική συνεργασία και προθυμία που επιδεικνύουν για τα θέματα της Λάρνακας. Ταυτόχρονα εισηγήθηκε πως για να φέρουμε τον τουρισμό στα επίπεδα που επιθυμούμε θα πρέπει οι διάφορες δράσεις να υλοποιούνται με πιο γοργούς ρυθμούς».

Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους «η κυβέρνηση θα προχωρήσει με ενέργειες αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος που εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και που δεν προϋποθέτουν καμία επιβάρυνση στα κρατικά ταμεία όπως είναι, μεταξύ άλλων, το θέμα του καζίνο, η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ξενοδοχεία τύπου city και boutique καθώς επίσης και η επίσπευση αδειών που αφορούν έργα τουριστικής υποδομής» κατέληξε ο Ντίνος Λευκαρίτης.

Δειτε Επισης

Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024