Γιωρκάτζης: Νέο δημαρχείο στα τέλη 2015

Όλα τα έργα εξωραϊσμού στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014, ενώ στόχος για το νέο δημαρχείο είναι η ολοκλήρωσή του στο τέλος του 2015, δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Για τα έργα στην πλατεία Ελευθερίας είπε ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης της προσφοράς αναφορικά με το έργο του χώρου στάθμευσης στην οδό Ομήρου.

Σύντομα, πρόσθεσε, θα υπάρξει ενημέρωση και για την απόφαση του Δήμου αναφορικά με το επόμενο στάδιο, που αφορά την ίδια την πλατεία Ελευθερίας.

Ο κ. Γιωρκάτζης μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη, στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ, όπου προέβη σε απολογισμού του Δήμου, στην παρουσία Δημοτικών Συμβούλων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ευχαρίστησε για την «ενδελεχή ενημέρωση», για πρώτη, όπως είπε, φορά, αναφορικά με τον απολογισμό, αλλά και τον προγραμματισμό του Δήμου.

Εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του στην προσπάθεια του Δήμου να φέρει αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες, ενώ είπε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα, τόσο λόγω της κρίσης όσο και συσσωρευμένα.

«Ο Δήμος της Λευκωσίας έχει ιδιαίτερη σημασία» καθώς είναι «σύμβολο αντοχής και συνεργασίας» κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

Ο κ. Γιωρκάτζης αναφέρθηκε εξάλλου στις προσπάθειες του Δήμου Λευκωσίας για οικονομική εξυγίανση, μετά και τη μείωση της κρατικής χορηγίας κατά 5 εκ. ευρώ.

Δήλωσε ότι, παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που έχουμε βρει μπροστά μας, «έχουμε καταστήσει τον Δήμο της Λευκωσίας βιώσιμο και μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε».

Ανέφερε επίσης ότι το σχέδιο περιοχής βρίσκεται ενώπιον του Πολεοδομικού Συμβουλίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ψηφιστεί σύντομα.

Ερωτηθείς αναφορικά με το πως προχωρά η εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών για δημιουργία  δευτεροβάθμιου οργάνου τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι κλήθηκαν από τον Υπουργό σε ανταλλαγή απόψεων, μέσω της Ένωσης Δήμων και της μικτής επιτροπής που έχει δημιουργηθεί. «Αναμένουμε να δούμε πως θα προχωρήσει αυτή η συζήτηση» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή