Aristo: Πωλεί ακίνητα για αποπληρωμή των NPLs

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλει η εταιρεία Aristo Developers για την αποπληρωμή των μη εξυπηρετούμενων δανείων υποστήριξε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου  εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Aristo Developers και παραδέχτηκε ότι από τα μέσα του περασμένου χρόνου  η εταιρεία του δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω της  συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που επηρέασε την ρευστότητα του αναπτυξιακού οργανισμού.

Μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για το διαχωρισμό  οικοπέδων στο Σκαλί και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως είναι γεγονός  ότι σαν εταιρεία βρέθηκαν σ’  αυτή την δίνη του προβλήματος της οικοδομικής βιομηχανίας και  παραδέχτηκε πως η εταιρεία έχει αρκετά μη εξυπηρετούμενα δάνεια  με τον τρόπο που υπολογίζονται σήμερα.

Ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε ωστόσο, ότι όλα τα δάνεια που λάμβανε η εταιρεία του  από οποιονδήποτε τραπεζικό οργανισμό ήταν  βασισμένα σε εμπράγματες εξασφαλίσεις και η προσπάθεια του – όπως είπε- στηρίζεται στην πώληση αρκετών ακινήτων που θα βελτιώσουν την ρευστότητα της εταιρείας και θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να συνεχίσει την πορεία της .Επεσήμανε ωστόσο πως κάποιες από αυτές τις πράξεις των πωλήσεων δεν υλοποιήθηκαν, δυστυχώς .

Ο κ. Αριστοδήμου επέκρινε στο πλαίσιο της διάσκεψης Τύπου όσους εμπλέκονται σε έρευνες για τον διαχωρισμό των οικοπέδων της εταιρείας του στην περιοχή Σκαλί λέγοντας μάλιστα ότι δύο μήνες μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί κανένα επίσημο όργανο της Πολιτείας ούτε η Γενική Εισαγγελία ούτε η Αστυνομία δεν έχει ζητήσει τις επίσημες θέσεις της εταιρείας.

Αυτό το γεγονός συνέχισε,  μας λυπεί ιδιαίτερα και εξέφρασε την ελπίδα οι διάφοροι που έχουν δώσει στοιχεία να έχουν δώσει στοιχεία ορθά και όχι λανθασμένα.

Ο κ. Αριστοδήμου άφησε να εννοηθεί πως πίσω από όλη την υπόθεση βρίσκονται ανταγωνιστές του αφού το θέμα για το συγκεκριμένο διαχωρισμό οικοπέδων προέκυψε το 2014 ενώ οι άδειες για αυτά εκδόθηκαν πριν τέσσερα χρόνια δηλαδή το 2010, όπως είπε.

Το θέμα είπε ο κ. Αριστοδήμου άρχισε να παρουσιάζεται μόλις είδαν κάποιοι να ολοκληρώνεται ο διαχωρισμός και μόλις άρχισε η ανάπτυξη μέσα στα συγκεκριμένα οικόπεδα . « Αυτό ας το δει ο καθένας με την δική του γνώση και λογική», είπε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Αριστοδήμου διατύπωσε επίσης την θέση ότι αρμόδιοι τεχνικοί του Δήμου έχοντας άγνοια κανονισμών προχώρησαν σε λανθασμένους υπολογισμούς και μετρήσεις για τα οικοπεδοποίησημα  εμβαδά των κτημάτων του, των χώρων πρασίνων, των δρόμων και των χώρων στάθμευσης με αποτέλεσμα να προκληθεί η όλη αναστάτωση.

Εκτίμησε επίσης ότι η πραγματική διαφορά δεν υπερβαίνει τα 900 μέτρα που σε καμία περίπτωση η εταιρεία του – όπως είπε- δεν θα μπορούσε να επωφεληθεί αφού σε ανάλογες περιπτώσεις το κτηματολόγιο εντοπίζει τυχόν λάθη και προβαίνει σε αναπροσαρμογές σε αναπτύξεις ιδιαίτερα αυτού του μεγέθους πριν την τελική έκδοση των τίτλων .

Ερωτηθείς αν η Γενική Εισαγγελία θα οδηγηθεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις ή όχι ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε πως εάν  του δίνονταν τα στοιχεία που δόθηκαν στην Γενική Εισαγγελία, -τα οποία δεν του δόθηκαν -  θα έλεγε ευθαρσώς την θέση του, προσθέτοντας ωστόσο πως εμπιστεύεται τα μέγιστα την δικαιοσύνη.

Επανέλαβε επίσης πως το Δημόσιο δεν θα ζημιώσει ούτε  σεντ ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο όταν ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός και πως ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν αχρείαστος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης