Συγχώνευση Leaf Research με Resolute Asset Management

Σε συγχώνευση με τη Resolute Asset Management (Resolute) προχώρησε από την 1η Σεπτεμβρίου, η Leaf Research.

Η Leaf Research είναι εταιρεία παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ακίνητης περιουσίας.
Η Resolute είναι μια πανευρωπαϊκή εταιρεία συμβούλων που ειδικεύεται στη διαχείριση προβληματικών περιουσιακών στοιχείων και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα αναδιάρθρωσης δανείων και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.

Η εταιρεία βοηθά τους πελάτες της να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση από ένα εύρος ενεργητικών στοιχείων, όπως μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προβληματικά ακίνητα και άλλα. Η Resolute παρέχει αυτές τις υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επενδυτικούς οργανισμούς και διαχειριστές κεφαλαίων (funds) προσφέροντάς τους ένα συνδυασμό εμπειρίας σε θέματα ακίνητης περιουσίας, τραπεζικά, και διαχείριση και επίλυση προβλημάτων. Η έδρα της εταιρείας είναι στο Λονδίνο, ενώ έχει γραφεία και στη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Παύλος Λοΐζου, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Leaf Research και πλέον συνέταιρος στα γραφεία της Resolute σε Ελλάδα και Κύπρο, φέρνει μαζί του μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών, καθώς και ευρεία γνώση της τοπικής οικονομίας και κτηματαγοράς. Η τοπική ομάδα είχε εργαστεί στην αξιολόγηση (stress tests) των τραπεζών από την PIMCO (2012), την BlackRock (2013) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (2014), καθώς και σε αριθμό άλλων έργων, παρέχοντας συμβουλές σε εταιρείες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε σχέση με τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

Ο Παύλος Λοΐζου θα ηγείται μιας ομάδας πέντε συμβούλων στην Αθήνα και οκτώ στη Λευκωσία. Όπως είπε: «Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επενδυτές και οργανισμούς, ένα εύρος υπηρεσιών τις οποίες η νοτιοανατολική Ευρώπη έχει ιδιαίτερη ανάγκη αυτή την εποχή. Η διαχείριση και η επανατοποθέτηση των ακινήτων είναι απαραίτητη για επενδυτές και τράπεζες που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους, προσθέτοντας αξία και αυξάνοντας τη ρευστότητα στα ακίνητα προτού τα εκποιήσουν».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Resolute Bill Hancock, ανάφερε ότι: «Οι δύο εταιρείες, πλέον ενωμένες, θα αποτελέσουν την πρώτη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ακίνητης περιουσίας που θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για προβληματικά ακίνητα και δάνεια σε Ελλάδα και Κύπρο, συνδυάζοντας και αξιοποιώντας τη γνώση της τοπικής ομάδας για την αγορά με την εμπειρία της Resolute στη διαχείριση προβληματικών ακινήτων». Καταλήγοντας πρόσθεσε: «Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ηγετική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ακίνητης περιουσίας, η οποία θα είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της».

 

Δειτε Επισης

Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες