Στα άδυτα του τερματικού της VTTV

Το τερματικό της VTTV, στο Βασιλικό, επισκέφθηκε η κάμερα του InBusinessNews. Το έργο είναι έτοιμο και σε ένα μήνα περίπου αναμένεται η έναρξη των εργασιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας VTT Vasiliko Ltd, Γιώργος Παπαναστασίου, μίλησε αποκλειστικά στο InBusinessNews αναφέροντας: «Η χωρητικότητα του τερματικού της VTTV είναι 543 χιλιάδες κυβικά, για προϊόντα όπως βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, κηροζίνη αεροσκαφών».

Στη δεύτερη φάση, συμπλήρωσε ο κ. Παπαναστασίου: «Θα είναι άλλες 305 χιλιάδες κυβικά αποθήκευσης μαζούτ, και αργού πετρελαίου».

Η πρώτη φάση του τερματικού έχει ολοκληρωθεί και το ύψος της επένδυσης άγγιξε τα 220 εκ. ευρώ, μας ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV.  Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει τέλος του 2015 και το κόστος της θα είναι γύρω στα 105 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου αναμένεται τέλος του 2016 και προβλέπεται να είναι πιο δύσκολη από την πρώτη.

Παράλληλα ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε στην κάμερα του InBusinessNews ότι: «Το τερματικό είναι  σε πολύ σημαντική γεωγραφική θέση, κάτι που θα βοηθήσει στο να καταστεί η Κύπρος κέντρο εμπορίας πετρελαιοειδών, αφού βρίσκεται κοντά στην είσοδο της διώρυγας του Σουέζ με αποτέλεσμα τη ροή προϊόντων προς την Ανατολή και από την Ανατολή προς τη Δύση».

Μέτοχοι της VTTV είναι  ο ολλανδικός ενεργειακός κολοσσός Vitol, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία εμπορίας ενεργειακών προϊόντων στον κόσμο και η MISC, διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία στον τομέα της ενέργειας, με κύριο μέτοχο την κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Μαλαισίας, Petrοnas.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας