Δεν επηρεάζονται οι παραλίες από Μαρίνα Αγ. Νάπας

Οι αμμώδες παραλίες της Αγίας Νάπας όπως Μακρόνησος, Nissi Beach, Λάντα και Αγία Θέκλα, δεν θα επηρεαστούν καθόλου από την κατασκευή της προτεινόμενης Μαρίνας Αγίας Νάπας, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας M.M. MAKRONISOS MARINA LTD.

Όπως αναφέρεται, για το έργο έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες αναλυτικές μελέτες ακτομηχανικής και υδραυλικές μελέτες από τους εξειδικευμένους σύμβουλους μηχανικούς Smith Group JJR, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την ετοιμασία μαθηματικών μοντέλων όπως και επιτόπου αξιολογήσεις  για να εξεταστεί μεταξύ άλλων η επίπτωση από την κατασκευή της μαρίνας στις παρακείμενες αμμώδεις παραλίες όπως Μακρόνησος, Nissi Beach, Λάντα και Αγίας Θέκλας, όπως επίσης και για την ποιότητα των νερών στο χώρο της μαρίνας.

Οι Μελέτες, προστίθεται, έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί και από το Κλάδο Θαλάσσιων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων ενώ κατά την τελική φάση της μελέτης θα γίνουν φυσικά υδραυλικά μοντέλα, όπου αυτά χρειάζονται, από διεθνώς αναγνωρισμένα υδραυλικά εργαστήρια για να επιβεβαιωθούν τα πορίσματα των αναλυτικών μελετών.

«Ταυτόχρονα, υπάρχουν εισηγήσεις στην Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για χρήση ‘’καλών πρακτικών’’ και μεθόδων έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η ποιότητα των υδάτων στις παραλίες αυτές κατά το στάδιο κατασκευής της Μαρίνας».

Μία από αυτές τις ‘’καλές πρακτικές’’, σημειώνεται, είναι και  η παρακολούθηση των επιφανειακών θαλάσσιων ρευμάτων κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ούτως ώστε να χρησιμοποιούνται πλωτά παραπετάσματα ‘’floating booms’’, όπου αυτά χρειάζονται, για τη αποτροπή της ανέλεγκτης εξάπλωσης της προκύπτουσας  μούθης από τις κατασκευές’’.

 

 

 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας