Τσ. Βασιλικό: Με ορίζοντα εξαγωγικό

Σε €43.3εκ. ευρώ ανήλθαν τα εισοδήματα της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε σύγκριση με €42εκ. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ τα κέρδη από εργασίες για το πρώτο εξάμηνο έφθασαν σε €4.5εκ. έναντι ζημίας €5.6εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η βελτίωση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών τσιμέντου και κλίνκερ, ενώ η δομή του κόστους της εταιρείας και η αποτελεσματικότητα στην παραγωγή συνεχίζουν να βελτιώνονται περαιτέρω, αναφέρεται στα αποτελέσματα εξαμήνου. Από την άλλη, σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτόπιος κατανάλωση συνεχίζει την καθοδική της πορεία για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

T’ άλλα λειτουργικά έσοδα ύψους €1.565.000 για το πρώτο εξάμηνο του έτους περιλαμβάνουν έσοδα από την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα €943.000 που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 (2013 Α' εξάμηνο: μηδέν). Το κέρδος για το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανήλθε σε €3.292.000 σε σύγκριση με ζημία €7.415.000 που καταγράφηκε κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η εταιρεία αναφέρει πως θα συνεχίσει την εξαγωγική της στρατηγική καθώς η εγχώρια αγορά δεν δείχνει σημεία μείωσης της πτωτικής τάσης. «Η διεύθυνση παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην αγορά στο τρέχον αβέβαιο περιβάλλον καθώς επίσης και ελέγχει τα λειτουργικά έξοδα ώστε να παραμένει ανταγωνιστική».

Κατά το δεύτερο εξάμηνο, το νέο σύστημα τροφοδότησης εναλλακτικών καυσίμων, του οποίου η κατασκευή έχει τώρα ολοκληρωθεί, τίθεται σε αρχική λειτουργία για αντικατάσταση μεγάλου ποσοστού παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων με εναλλακτικές πηγές. Η πλήρης λειτουργία του συστήματος αυτού αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην περιβαλλοντική απόδοση και στην κερδοφορία της Εταιρείας, αναφέρεται.

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης