Κυβέρνηση: Σε αγώνα δρόμου για τις εκποιήσεις

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, δεχόμενη τα πυρά όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και τις ασφυκτικές πιέσεις των Τροϊκανών. Σημείο τριβής, η νομοθεσία για τις εκποιήσεις.

Η κυβέρνηση βρέθηκε στριμωγμένη καθώς από τα τέλη Ιουνίου έπρεπε να είχε ψηφιστεί η νομοθεσία για τις εκποιήσεις και τώρα βρισκόμαστε μέσα Ιουλίου χωρίς να έχει βγει άσπρος καπνός.

Πάντως, οι τροικανοί έδωσαν το τελεσίγραφό τους: εάν δεν ψηφιστεί η νομοθεσία για τις εκποιήσεις δεν θα  πάρουμε τη δόση.

Οι Τροϊκανοί ζητούν άμεσα την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις περιουσιών λέγοντας ότι δόθηκε πολύς χρόνος στην κυβέρνηση να διαβουλευτεί και να καταλήξει στη χρυσή τομή επί του νομοσχεδίου.

Σκοπός της Κυβέρνησης είναι την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουλίου να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση, αφού πρώτα δοθεί το πράσινο φως από τη Νομική Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας του νομοσχεδίου. Οι Τροϊκανοί έκαναν σαφές το γεγονός ότι αναχωρώντας από το νησί, θέλουν να έχουν την έγκριση του νέου νόμου πλαισίου από το υπουργικό.

Πληροφορίες φέρουν τις διαβουλεύσεις να επικεντρώνονται στη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας της ιδιωτικής εκποίησης, τόσο σε ότι αφορά τον ορισμό μιας δίκαιης κατώτατης τιμής, όσο και στη διεκπεραίωση της ίδιας της πράξης της εκποίησης.

Ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης εξήγησε σε δηλώσεις του ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή κι ότι με τις τροποποιήσεις επιχειρείται η συντόμευση και η πιο αποτελεσματική διεξαγωγή της διαδικασίας εκποιήσεων ακινήτων.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, άρχισαν οι αντιδράσεις των κομμάτων που εστιάζουν την προσοχή τους στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας