Προχωρά η επένδυση των 300 εκ. από την Buena Vista

Το  tweet του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, αναφορικά με τις επαφές ανάμεσα στην Κύπρο και τον όμιλο Buena Vista, που ασχολείται με τον τουρισμό, ξάφνιασε πολλούς, όχι όμως αυτούς που ασχολούνται εδώ και καιρό με τα πλάνα του αμερικανικού κολοσσού. 

Μάλιστα οι εξελίξεις στις επαφές που έχουν οι δύο πλευρές είναι τόσο προχωρημένες που εντός του 2015 υπολογίζεται να αρχίσουν τα έργα κατασκευής έργου υψηλών προδιαγραφών στην Καλαβασό. Την ίδια ώρα πλάνο να καταστήσει την Κύπρο περιφερειακό κέντρο των εργασιών της σχεδιάζει να εφαρμόσει η Buena Vista. 

Η επένδυση

Το έργο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα σχέδια αποτελεί ουσιαστικά μιαν ολόκληρη πολιτεία, αφού θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και διαμερίσματα πολυτελείας, κλινική, μονοκατοικίες μόνιμης παραμονής, αθλητικό και κέντρο αποκατάστασης.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 300 εκ. ευρώ και η Buena Vista κατέληξε στην απόφαση επένδυσης και προώθησης του έργου στο εξωτερικό έπειτα από πολύμηνες επαφές που είχε με Κύπριο επιχειρηματία. Η εμπορική ονομασία του έργου είναι «Fortune Health Resort», ενώ υπάρχει η πεποίθηση πως με την ολοκλήρωσή του δεν θα υπάρχει όμοιό του στην Ευρώπη. 

Γραφεία στη Λευκωσία

Παράλληλα, ο όμιλος της Buena Vista εξασφάλισε έναν ολόκληρο όροφο σε κτήριο στο κέντρο της Λευκωσίας προκειμένου να στεγάσει αρχικά τις κυπριακές εργασίες της και μεταγενέστερα το προσωπικό που θα στελεχώσει το περιφερειακό γραφείο για τις αγορές Μέσης Ανατολής και Βαλκανίων.

Επαφές με υπουργούς

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι παρόλο που η αρχική επαφή και η έναρξη διαλόγου άρχισε από Κύπριο επιχειρηματία, η σχέση με την Buena Vista έχει μεταφερθεί και σε πολιτικό επίπεδο. Την Πέμπτη, 17 Ιουλίου, ο υπουργός Ενέργειας αρχικά και ο υπουργός Οικονομικών έπειτα συναντήθηκαν με στελέχη του αμερικανικού κολοσσού στο Λονδίνο. 

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση επενδύει πολλά στη δρομολογούμενη κάθοδο της Buena Vista στην Κύπρο, ενώ το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει πως η πλευρά της Κύπρου εμφανίζεται έτοιμη να δώσει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις προκειμένου να αποφευχθούν σκόπελοι για τη μεγάλη επένδυση.  

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας