Το έργο μαμούθ στη Γεροσκήπου

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου μαμούθ στην Πάφο βρίσκεται η εταιρεία Atum Developments. Το πρώτο βήμα, που είναι η υποβολή των αιτήσεων στο υπουργείο Εσωτερικών για τις σχετικές άδειες έχει γίνει.  

Το Eden City, όπως ονομάζεται το project, θα έχει έκταση 200 εκταρίων και διαχωρίζεται σε τρία μέρη:

Α)  Το νησί – Divina Island: Θα αποτελείται από ξενοδοχειακές μονάδες, οικίες και μαρίνα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, «οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα του βαθιού γαλάζιου της Μεσογείου και των βοτανικών κήπων που θα δημιουργηθούν στο νησί. Οι επισκέπτες επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ενώ θα γευτούν τη θαλάσσια ζωή είτε στο ενυδρείο του συγκροτήματος, είτε απολαμβάνοντας eco-tours από τη μαρίνα».

Β)Η χερσόνησος Peninsula: Θα αποτελείται από παραλιακό συγκρότημα με εστιατόρια, συγκρότημα διαμερισμάτων καθώς και ένα εμπορικό κέντρο. «Ο επισκέπτης θα μπορεί να λάβει μιας πρώτης τάξης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα σπα, ή τα ψώνια στο εμπορικό κέντρο»,αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Γ) Garden of Eden: Πολιτιστικό, επιχειρηματικό κέντρο καθώς και χωριό τέχνης, ενώ την ιδέα συμπληρώνει η δημιουργία ενός Διεθνούς Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου της Κύπρου. 

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ζβόλτ Ζενάσι, δήλωσε ότι : «Είμαστε πολύ  χαρούμενοι που αγγίξαμε τον στόχο ορόσημο για εμάς που είναι καταχώρηση αιτήσεων αδειών. Το ενδιαφέρον μας για την Κύπρο» πρόσθεσε «άρχισε πριν από ενάμιση χρόνο. Από το φθινόπωρο του 2013 σχεδιάζουμε αυτό το πρότζεκτ με τους συνεταίρους μας που είναι  η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Εκτιμούμε την σκληρή δουλειά της Αρχιεπισκοπής αλλά και των διεθνών συμβούλων της εταιρείας, των μηχανικών αλλά και των εταιρειών που επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό του πρότζεκτ όπως και τις κατασκευαστικές εταιρείες CHAPO,Iacovou και Cybarco».

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου