Deal Ρώσων με Kanika

Ο Όμιλος Εταιρειών Kanika πώλησε πρόσφατα το ξενοδοχείο Alexander the Great στην Πάφο και το Kanika International Business Center στη Λεμεσό σε δύο διαφορετικές επενδυτικές εταιρείες Ρωσικών συμφερόντων. Οι πράξεις χαρακτηρίζονται ως δύο από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις πολλών εκατομμύριων που έχουν ολοκληρωθεί στην Κύπρο από τα γεγονότα του Μαρτίου 2013.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο παραλιακό Alexander the Great που ανήκε στην Kanika Hotels Ltd πωλήθηκε στην επενδυτική εταιρεία, Ruby Coast Properties Ltd. Η Kanika Hotels θα συνεχίσει να λειτουργεί το ξενοδοχείο κατόπιν συμφωνίας μακροχρόνιας μίσθωσης που έχει συνάψει με τους καινούργιους ιδιοκτήτες.

Το πολυτελές συγκρότημα γραφείων Kanika International Business Center πωλήθηκε στην Bystrema Holdings Ltd, η διαχείριση του οποίου έχει περάσει στα χέρια των νέων ιδιοκτητών του οι οποίοι έχουν σχέδια να διατηρήσουν και περαιτέρω ενισχύσουν τις δραστηριότητές του.

Ως μέρος της συμφωνίας,  η λειτουργία και το προσωπικό του ξενοδοχείου αλλά και του γραφειακού συγκροτήματος, δεν θα επηρεαστούν.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Kanika, κ. Σπύρος Θ. Καραολής είπε ότι οι δύο συμφωνίες θα ενισχύσουν την ηγετική θέση του Ομίλου στη ξενοδοχειακή βιομηχανία στην Κύπρο και θα του επιτρέψουν να επιταχύνει ήδη προγραμματισμένα σχέδια επέκτασης.

Πρόσθεσε ότι «από το 2010, η Kanika Hotels έχει επενδύσει περισσότερα από €30 εκ. στα ξενοδοχεία της σε μια προσπάθεια να τα αναβαθμίσει και να διαφοροποιήσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους».

Ο κ. Καραολής αποκάλυψε ότι μετά από τη συμφωνία συνδιαχείρισης του Paphos Amathus Hotel με την Claridge Public Ltd και της μετατροπής του σε ένα ακόμη Olympic Lagoon Resort, μια επιτυχημένη ιδέα την οποία εφάρμοσε η Kanika Hotels το 2010, η εταιρεία σχεδιάζει την ανέγερση δύο ακόμα ξενοδοχείων στη Κύπρο και το εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο κ. Αλέξης Τσιελεπής, Σύμβουλος και Διευθυντής Φορολογικών Υπηρεσιών του ελεγκτικού οίκου, Costas Tsielepis & Co Ltd, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εν λόγω Ρώσων επενδυτών στην Κύπρο, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν μακρές και επίπονες, αλλά στο τέλος, «ακόμη δύο ουσιαστικές ξένες επενδύσεις στην Κύπρο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία».

Ο κ. Τσιελεπής, η εταιρεία του οποίου ήταν η πρωτεργάτης μιας ακόμη πρόσφατης ξένης επένδυσης στην Κύπρο που αφορούσε το Le Meriden Spa & Resort στη Λεμεσό, πρόσθεσε ότι «οι πελάτες μας δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την εξασφάλιση μιας τόσο σημαντικής επένδυσης με μια υψηλού κύρους εταιρεία όπως η Kanika».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Costas Tsielepis & Co, κ. Γιώργος Τσιελεπής, ο οποίος χειρίστηκε όλα τα διαδικαστικά της συμφωνίας, είπε ότι «οι πελάτες μας αποφάσισαν να εμπλακούν σε δύο από τα πιο ελπιδοφόρες βιομηχανίες στην Κύπρο, εκείνες του τουρισμού και των διεθνών επιχειρηματικών υπηρεσιών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην Κύπρο και την οικονομία της».

Πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, «οι πρόσφατες κινήσεις από τις φορολογικές αρχές ξένων χωρών για μεγαλύτερη διαφάνεια και φυσική υπόσταση σημαίνει ότι η Κυπριακές ιθύνουσες εταιρείες με διεθνείς δραστηριότητες θα πρέπει να διατηρούν στην Κύπρο πλήρως στελεχωμένα γραφεία και να ασκούν εμπορικές δραστηριότητες από το νησί προκειμένου να απολαμβάνουν τα ελκυστικά οφέλη των συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας που διατηρεί η Κύπρος με άλλες χώρες».

Ο κ. Γιώργος Τσιελεπής αποκάλυψε ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Alexander the Great έχει σχέδια να επενδύσει περαιτέρω στην ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ το επταώροφο Kanika International Business Center, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, είναι σχεδόν πλήρης με τα περισσότερα γραφεία να ενοικιάζονται από εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων.

Ο Όμιλος Εταιρειών Kanika ιδρύθηκε το 1974 και εκτός από το βραβευμένο Kanika Hotels, εταιρείες μέλη του περιλαμβάνουν την Kanika Developments Ltd και την Kanika Property Management Ltd. Η Kanika κατέχει ή διαχειρίζεται άλλα τέσσερα ξενοδοχεία και έχει κατασκευάσει μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά κτηριακά συγκροτήματα στην Κύπρο, όπως το ορόσημο Kanika Enaerios Complex στη Λεμεσό.

Η Costas Tsielepis & Co Ltd, Εγκεκριμένοι Λογιστές, παρέχει φορολογικές, εταιρικές και ελεγκτικές υπηρεσίες σε πελάτες στην Κύπρο και το εξωτερικό από το 1978 .
Τον Όμιλο Εταιρειών Kanika αντιπροσώπευσε ο κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, Συνεταίρος στο γνωστό νομικό οίκο, Σκορδής, Παπαπέτρου & Σια ΔΕΠΕ, ενώ η κ. Αλεξία Τσάνος, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος, εκπροσώπησε τα έννομα συμφέροντα των αγοραστών.

 

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους