Τελευταίες κινήσεις για επενδυτή στη μαρίνα Λάρνακας

Εταιρείες με εμπειρία σε θέματα επενδύσεων σε ακίνητα και projects λιμανιών και μαρινών ενδιαφέρονται για τη διπλή ανάπλαση που σχεδιάζει η κοινοπραξία Zenon, την ώρα που και επενδυτικά ταμεία ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν το έργο.

Όπως αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή από την κοινοπραξία Zenon μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας υπολογίζεται να ολοκληρωθούν βασικά βήματα στις συζητήσεις που υπάρχουν –αυτή τη στιγμή- στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στη συνέχεια η κοινοπραξία θα πρέπει να επιλέξει από τις προτάσεις που έχει στο τραπέζι, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της επένδυσης.

«Ο Αύγουστος δεν προσφέρεται για συζητήσεις και επιχειρηματικές επαφές πουθενά στον κόσμο, έτσι κι εμείς επιδιώκουμε να ολοκληρώσουμε σύντομα τις επαφές μας. Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε λήγει στις 31 Αυγούστου αλλά θα πρέπει προηγουμένως να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μας» τονίζει στο InBusinessNews στέλεχος της κοινοπραξίας Zenon.

 Τονίζεται πως το ενδεχόμενο στο έργο να συμμετάσχουν περισσότεροι από ένας επενδυτής είναι υπαρκτό και θα ξεκαθαρίσει με το πέρας των διαβουλεύσεων από τα συμβαλλόμενα, στον διάλογο, μέρη.

Τονίζεται, πως μετά τη μεγάλη καθυστέρηση λόγω της δυστοκίας εξεύρεσης κεφαλαίων για να προχωρήσει το έργο, πιθανό σενάριο αποτελεί και η επιστροφή της δικαιοδοσίας του χώρου στην Αρχή Λιμένων. Παρόλα αυτά οι μνημονιακές δεσμεύσεις της Κύπρου για αποξένωση περιουσιακών στοιχείων, ημικρατικών οργανισμών και εργασιών όπως αυτές των λιμανιών πιθανόν να οδηγήσει και το λιμάνι Λάρνακας στον ίδιο δρόμο με αυτό της Λεμεσού.

 

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι