Μέγαρο Πολιτισμού το παλιό θέατρο

INBusinessNews  03/07/2014 07:58
Μέγαρο Πολιτισμού το παλιό θέατρο

Μέγαρο Πολιτισμού το παλιό θέατρο

INBusinessNews  03/07/2014 07:58

Tην έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου της Λευκωσίας, με στόχο τη διάσωση, την επαναφορά του σε λειτουργία και την αξιοποίηση του ως χώρο φιλοξενίας μουσικών κι άλλων εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Δηλαδή αποφασίστηκε η αποκατάσταση του Θεάτρου με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μετατραπεί σε Μέγαρο Πολιτισμού», σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Το Υπουργικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, εξουσιοδότησε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες και σε συνεννόηση με τον Δήμο Λευκωσίας και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων να ετοιμαστούν μελέτες για να καθοριστεί το ακριβές κόστος αποκατάστασης του Θεάτρου.

Ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σχολίασε πως στον Δήμο πληροφορήθηκαν την απόφαση με πολλή χαρά. «Είμαι βέβαιος ότι την ίδια ευαρέσκεια έχουν σήμερα και οι χιλιάδες των δημοτών της Λευκωσίας για την επαναχρησιμοποίηση του ιστορικού αυτού πολιτιστικού χώρου της Κύπρου».

Η απόφαση αυτή, προσθέτει ο Δήμαρχος, έγινε κατορθωτή μετά την υποβολή σε διάφορα κυβερνητικά επίπεδα προτάσεων μας για προώθηση της διάσωσης και αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. «Προς το σκοπό αυτό θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου  για τη σημερινή απόφαση».

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας