Αναστασιάδης: Ακρογωνιαίος λίθος για ανάπτυξη οι επενδύσεις

Οι επενδύσεις αυτή την περίοδο αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης και η ενθάρρυνση τους από την Κυβέρνηση είναι ύψιστη προτεραιότητα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του στα εγκαίνια της μαρίνας Λεμεσού.

Εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίηση του από την ολοκλήρωση του έργου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως η μαρίνα Λεμεσού αποτελεί "ένα έργο κόσμημα για τη Λεμεσό, αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη, που απαντώντας σε όσους αμφισβητούν τις οικονομικές δυνατότητες και το δυναμισμό των Κυπρίων επιχειρηματιών, ορθώθηκε εν μέσω της οικονομικής κρίσης και θα λειτουργήσει και θα μεγαλουργήσει εις πείσμα της οικονομικής κρίσης".

Υποδεικνύοντας πως σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, σπάνια εκτελούνται ή ολοκληρώνονται έργα τέτοιου μεγέθους, σημείωσε πως " η μαρίνα της Λεμεσού είναι εδώ και λειτουργεί ήδη, για να θυμίζει στους πάντες ότι οι Κύπριοι είμαστε αποφασισμένοι, όχι απλώς να σταθούμε στα ποδιά μας, αλλά να προχωρήσουμε μπροστά, ως εκεί που αξίζει σ’ εμάς και την πατρίδα μας".
 

Εξέφρασε, παράλληλα, τη σιγουριά του ότι στην προσπάθειά μας για την απόκρουση των προβλημάτων της οικονομικής κρίσης,  θα πετύχουμε πολύ περισσότερα, σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία των επενδύσεων για την ανάπτυξη του τόπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η Κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη μια σειρά μέτρων, όπως η επέκταση του φάσματος της ανάπτυξης γης για μεγάλα έργα, η έκδοση αδειών για τουριστικές αναπτύξεις και οι περαιτέρω διευκολύνσεις για απόκτηση άδειας μόνιμης παραμονής στη Κύπρο ή παραχώρηση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικαιούχους μη πολίτες της ΕΕ.
 
Ανέφερε δε πως η μαρίνα Λεμεσού αποτελεί ένα έργο ανάπτυξης με την πραγματική έννοια του όρου, το οποίο τοποθετεί την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη θαλάσσιας αναψυχής υψηλού επιπέδου και ανοίγει νέους ορίζοντες στον κυπριακό τουρισμό, γενικότερα.

 "Πρόκειται για μία νέα κατηγορία τουρισμού για την Κύπρο, στην οποία θα πρέπει να επενδύσουμε περαιτέρω και να την αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά", είπε και πρόσθεσε ότι η έναρξη της λειτουργίας της μαρίνας Λεμεσού έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμα μία αναγκαιότητα την οποία αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση της χώρας, δηλαδή τη διευκόλυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, "ώστε να απολαμβάνει τις όσον το δυνατόν συντομότερες και τις πιο απλοποιημένες σχετικές διαδικασίες".

Έργα τέτοιου μεγέθους και τόσο μεγάλης σημασίας , συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να βρίσκουν τις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες αρωγό και όχι τροχοπέδη, υποδεικνύοντας πως "δεν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που γνωρίζουμε πόσο ταλαιπωρούν, αλλά και υπονομεύουν την οικονομία και την κυπριακή κοινωνία, γενικά".
 "Είναι γι’ αυτό, που μέσα από τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, επιδιώκουμε να φέρουμε εκείνες τις αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό, που θα ωθήσουν την οικονομία και την κοινωνία προς τα εμπρός", συμπλήρωσε.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ακόμη πως, σε μία περίοδο που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις και να εργαστούμε σε συνθήκες μίας νέας οικονομικής πραγματικότητας, η ολοκλήρωση έργων σαν την Μαρίνα Λεμεσού έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου και ο κυπριακός λαός γενικότερα είναι αποφασισμένοι να εργαστούν  με ζήλο και αισιοδοξία και να προχωρήσουν μπροστά, αφήνοντας πίσω τη μιζέρια και τις περιπέτειες του πρόσφατου παρελθόντος.

 

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο