Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Αριστοδήμου: Εμείς ακυρώσαμε τη συμφωνία

Εμείς ακυρώσαμε τη συμφωνία με την China Glory International Investment Group ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Aristo Developers μετά την ανακοίνωση από την Dolphin Capital της ακύρωσης της συμφωνίας για το έργο Venus Rock.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Αριστοδήμου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από δύο άλλους επενδυτές. «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη γης και για επενδυτικό ταμείο που διαχειρίζονται τεράστια ποσά», εξήγησε. Στην περίπτωση της εταιρεία ανάπτυξης γης, συμπλήρωσε, το ενδιαφέρον αφορά εξαγορά του έργου ενώ στην περίπτωση του επενδυτικού ταμείου το ενδιαφέρον αφορά είτε ενδεχόμενο εξαγοράς του έργου είτε συμμετοχής μέσω χρηματοδότησης.

Αν και δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε χρονοδιαγράμματα, πρόσθεσε πως οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και οι προκαταρκτικές ενδείξεις είναι θετικές.

«Μία από τις προϋποθέσεις για συνέχιση των συζητήσεων είτε να λήξει η προηγούμενη συμφωνία και γι’ αυτό και προχωρήσαμε με τη σχετική απόφαση. Εμείς προχωρήσαμε σε ακύρωση της συμφωνίας, και όχι η CGIIG, λόγω του ότι δεν εκπλήρωσαν βασικούς όρους της συμφωνίας». Εμείς, συμπλήρωσε, δεν πήραμε καμία ειδοποίηση εκ μέρους τους. Ο κ. Αριστοδήμου,  εξήγησε πως οι παρ’ ολίγον ιδιοκτήτες του Venus Rock ενδεχομένως να έχουν κάποιες προ-δεσμεύσεις για πώληση ακινήτων εντός του έργου, ωστόσο, δεν έχουν ενδείξεις ότι ολοκληρώθηκε κάποια προπώληση.

Σε σχέση με το πώς επηρεάζει η συγκεκριμένη εξέλιξη τον χειρισμό των δανείων της εταιρεία και κυρίως στην Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Αριστοδήμου σχολίασε πως η τράπεζα δεν είχε άμεση εμπλοκή στο θέμα, ωστόσο οι ίδιοι προόριζαν ένας μεγάλο μέρος των χρημάτων από τη συμφωνία να χρησιμοποιούνταν για αποπληρωμή δανείων. Επαναλαμβάνοντας ότι τα δάνεια της Aristo είναι πλήρως καλυμμένα, ο Θ. Αριστοδήμου πρόσθεσε πως σε περίπτωση συμφωνίας με άλλο επενδυτή και πάλι ένα μεγάλο μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης