Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Τσιμπεντοποιία Bασιλικού: Κέρδη και άνοδος πωλήσεις λόγω εξωτερικού

Κέρδη και άνοδο εισοδημάτων καταγράφει το πρώτο τρίμηνο του 2014 η εταιρεία Τσιμπεντοποιία Βασιλικού σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι τα εισοδήματα για το πρώτο τρίμηνο του 2014 ανήλθαν σε €23.468.000 σε σύγκριση με €14.983.000 κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Η εταιρεία εξηγεί ότι τα εισοδήματα ενισχύθηκαν λόγω των αυξημένων εξαγωγών σε γειτονικές χώρες όπου η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πελατών. Η καθοδική πορεία της ζήτησης στην εγχώρια αγορά συνεχίζεται.
Πέραν των αυξημένων εσόδων, έχουν επίσης επιτευχθεί σημαντικές μειώσεις στο κόστος παραγωγής. Tα άλλα λειτουργικά έσοδα από εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα περιλαμβάνουν έσοδα €943.000 (2013 Α' τρίμηνο: μηδέν), βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το κέρδος του τριμήνου.

Ως αποτέλεσμα, το κέρδος από εργασίες για το πρώτο τρίμηνοτου 2014 ανήλθε σε €2.513.000 (2013 Α'τρίμηνο: ζημία €1.771.000), ενώ τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο έφθασαν σε€1.881.000 (2013Α'τρίμηνο: ζημία €2.591.000).

Προοπτικές για το έτος
Στην ανακοίνωση των Τσιμεντοποιίων βασιλικού τονίζεται: «Η εταιρεία θα συνεχίσει να ακολουθεί την εξαγωγική της στρατηγική καθ' όλη τη διάρκεια του έτους καθώς η εγχώρια αγορά δεν δείχνει σημεία μείωσης της πτωτικής τάσης. Η διεύθυνση παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην αγορά στο τρέχον αβέβαιο περιβάλλον καθώς επίσης και τα λειτουργικά έξοδα ώστε να παραμένει ανταγωνιστική. Το νέο σύστημα τροφοδότησης εναλλακτικών καυσίμων, που είναι υπό κατασκευή, θα τεθεί σε αρχική λειτουργία κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η πλήρης λειτουργία του συστήματος αυτού αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην περιβαλλοντική απόδοση και στην κερδοφορία της Εταιρείας».

 

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024