Δεν ενδιαφέρεται για ακίνητη περιουσία η Qatar Islamic Bank

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας στην Κύπρο βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε η ηγεσία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων με αξιωματούχους της Qatar Islamic Bank. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), με τη συμμετοχή των ηγεσιών του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων καθώς και άλλων επιχειρηματικών συνδέσμων.

Οι αξιωματούχοι της Qatar Islamic Bank ενημερώθηκαν για το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε  αναπτυξιακά έργα, όπως είναι τα γήπεδα γκολφ, μαρίνες, κέντρα υγείας και ευεξίας, πολυθεματικά πάρκα, σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύνθετες εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχεία και πολλά άλλα, η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλει καταλυτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας.

Οι Καταρινοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που σημείωσε τους τελευταίους μήνες η κυπριακή οικονομία, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για το επενδυτικό τοπίο και τις υφιστάμενες ευκαιρίες. Η Qatar Islamic Bank είναι η μεγαλύτερη Τράπεζα του Κατάρ και αποτελεί μία από τις πέντε κορυφαίες τράπεζες στον κόσμο που είναι συμβατή με τις αρχές της Σαρίας (Νόμοι του Ισλάμ - Sharia principles). Εκτός από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητές της, διαθέτει μετοχές σε μία σειρά επιχειρήσεων όπως: Qinvest, Al Jazeera Finance, Aqar Real Estate, Damaan Islamic Insurance Company (Beema)

O εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης, δήλωσε πως «το ενδιαφέρον της Τράπεζας αφορά τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων στην Κύπρο, εξαιρουμένου του τομέα της ακίνητης περιουσίας, καθώς και έργων που αναλαμβάνουν κυπριακές εταιρείες στο Κατάρ». «Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως εάν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδυτές, θα πρέπει ως κράτος να δημιουργήσουμε το απαιτούμενο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον και να προσφέρουμε τα απαραίτητα κίνητρα», πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης, καταλήγοντας πως «η υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων θα φέρει πολλαπλά οφέλη, νέες θέσεις εργασίας, εισροή φορολογικών εσόδων στα ταμεία του κράτους, επενδυτικές ευκαιρίες και αναπτυξιακό όφελος για την ευρύτερη οικονομία της χώρας».

 

Δειτε Επισης

Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει