Λεμεσός: Το γηπεδικό σε σύσκεψη στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης με θέμα τη δημιουργία νέου σταδίου στη Λεμεσό.

Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «κατά τη σημερινή σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη δημιουργία νέου γηπέδου στη Λεμεσό λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Το γήπεδο θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί και σχεδιαστεί και με βάση τις σχετικές άδειες που έχουν ήδη ληφθεί, στην περιοχή Κολοσσίου, όπου οι τρεις ομάδες Λεμεσού, Απόλλων, ΑΕΛ, Αρης, διαθέτουν γη.

Το κράτος εντός 30 ημερών θα αναλάβει να εξετάσει ξανά το θέμα της μίσθωσης της συγκεκριμένης γης προς τα Σωματεία για να διευκολυνθεί η δημιουργία του γηπέδου. Θα εξεταστούν διάφορα θέματα που αφορούν την αξία της γης εκείνης ώστε να μελετηθεί το ενδεχόμενο αυτοχρηματοδότησης μέσω τραπεζών.

Μια Επιτροπή τεχνικών θα αναλάβει να επεξεργαστεί το κόστος της δημιουργίας του γηπέδου για να είναι όσο το δυνατόν πιο συμβατό το κόστος με τα σημερινά δεδομένα.

Θα δημιουργηθεί Υπουργική Επιτροπή που μαζί με τον ΚΟΑ και  τεχνικές Υπηρεσίες για να εξετάσουν το όλο θέμα και θα αναζητηθεί χρηματοδότηση του έργου αυτού.

Στο μεταξύ εντός 30 ημερών θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη συντήρηση του Τσιρείου σταδίου για την ασφάλεια του τα επόμενα τρία χρόνια μέχρις ότου γίνει το νέο στάδιο Λεμεσού».

Ερωτηθείς είπε ότι υπήρχε ήδη απόφαση για τη δημιουργία νέου γηπέδου και ότι θα επιχορηγείτο πλήρως από τον ΚΟΑ. «Η αξία του γηπέδου έφτανε τα 23 εκ. ευρώ. Τώρα αναζητούμε τρόπους μείωσης του κόστους», είπε ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι το κόστος τώρα θα είναι περίπου 15 εκ. ευρώ.
Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφής πως όλα αυτά θα πρέπει να αποφασιστούν εντός 30 ημερών.

Ερωτηθείς είπε ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέθεσε τις απόψεις του για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν» σε σχέση με το θέμα της ασφάλειας στα γήπεδα για αποφυγή επεισοδίων και εντός των επόμενων ημερών «οι προθέσεις της Κυβέρνησης θα μεταφραστούν σε προτάσεις –νομοσχέδια».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς είπε το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 12 χιλιάδων θεατών.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης