Έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας μέχρι τέλος του έτους

 Η επανεκτίμηση των αξιών των ακινήτων από το Κτηματολόγιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο 2014 και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και το θέμα της έκδοσης των τίτλων ιδιοκτησίας, δήλωσε  ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της Κύπρου, είπε ότι «από 45.000 τίτλους ιδιοκτησίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα παγκύπρια, μέχρι το τέλος 2014 θα πρέπει να έχουν μείνει σε εκκρεμότητα μόνο 2.000. Είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Εξέφρασε αισιοδοξία ότι το Κτηματολόγιο θα είναι εντός των χρονικών πλαισίων που έχουν τεθεί για την επανεκτίμηση της αξίας των ακινήτων, ενώ και για το θέμα της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας είπε ότι «ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Είπε εξάλλου ότι το Κτηματολόγιο έχει ενισχυθεί με προσωπικό από άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα από το Τμήμα Αναδασμού, οι οποίοι θα «τρέξουν» για το θέμα της έκδοσης των τίτλων ιδιοκτησίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της επανεκτίμησης αξιών των ακινήτων, ο Υπουργός είπε ότι «έχουμε λίγα προβλήματα με (κάποιους) Δήμους». Επανέλαβε ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους Δήμους, κάτι που, όπως είπε, τους έχει επισημανθεί τόσο γραπτώς όσο και προφορικά.
Απευθυνόμενος εξάλλου στο Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, με τον οποίο είχε συνάντηση προηγουμένως για το θέμα των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, ο κ. Χάσικος είπε ότι «ο Δήμος Λεμεσού είναι ανάμεσα σε αυτούς που συνεργάζονται στο θέμα της επανεκτίμησης των αξιών των ακινήτων».

Με τη σειρά του, ο κ. Ανδρέας Χρίστου διευκρίνισε ότι ο Δήμος Λεμεσού εργοδότησε δώδεκα άτομα γι’ αυτό τον σκοπό, από τους νέους απόφοιτους αρχιτέκτονες και μηχανικούς, με συνολικό κόστος 50.000 ευρώ περίπου, για την επιτυχή έκβαση αυτής της υπόθεσης «για την οποία όλοι αγωνιούμε και ενδιαφερόμαστε».

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου