Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Η Λάρνακα στηρίζει την κοινοπραξία "Ζήνων"

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει χρονική παράταση στη Κοινοπραξία «Ζήνων» που έχει αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου για ενοποίηση του λιμανιού και της μαρίνας, για εξεύρεση χρηματοδότη και ζητά συνάντηση με τν Πρόεδρο και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, «το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την παραχώρηση προθεσμίας 45 ημερών στην Κοινοπραξία, ώστε να ολοκληρώσει την υποβολή συγκεκριμένης οικονομικής πρότασης με τους χρηματοδοτικούς οργανισμούς οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον».

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας «λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κοινοπραξία δηλώνει αισιόδοξη για τη θετική κατάληξη των διαβουλεύσεων με χρηματοδοτικούς οργανισμούς και επενδυτές, ζητά την παγοποίηση των οποιωνδήποτε εργασιών, ενεργειών ή αποφάσεων εντός του λιμενικού χώρου, οι οποίοι έχουν ληφθεί χωρίς διαβούλευση με το Δήμο και τα οργανωμένα σύνολα της πόλης και που ενδεχομένως να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμα τετελεσμένα, εμμένοντας στην πάγια θέση της Λάρνακας για την ενιαία ανάπτυξη του τουριστικού προσανατολισμού του Λιμανιού».

Σύμφωνα με τον κ. Λουρουτζιάτη «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για συζήτηση του θέματος, καθώς και την αγορά εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλων για τον τομέα των υδρογονανθράκων και των πολεοδομικών/ χωροταξικών επιπτώσεων, ώστε να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Λάρνακας για το μέλλον».

Ανέφερε ακόμα ότι «σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης πόλης και επαρχίας Λάρνακας παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αρχής Λιμένων Κύπρου Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή για τις εξελίξεις γύρω από το έργο Λιμάνι -Μαρίνα, καθώς και για τις αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί σε εταιρείες του ενεργειακού τομέα στο λιμάνι».

Ο κ. Μιχαηλίδης, συνέχισε ο Δήμαρχος Λάρνακας, «διαβεβαίωσε ότι οποιεσδήποτε άδειες είναι προσωρινού χαρακτήρα, με ειδικό όρο ότι με την έναρξη των εργασιών στο συγκεκριμένο χώρο, θα μετακινηθούν όλες οι εν λόγω εγκαταστάσεις».
 

Δειτε Επισης

Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος