ETEK: Μεγάλες προσδοκίες από το νέο Γεν. Ελεγκτή

Ως πολύ θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) το διορισμό ενός πτυχιούχου μηχανικού στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.
Όπως εξηγεί σε το ΕΤΕΚ σε σχετική ανακοίνωση οι αρμοδιότητες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αφορούν όχι μόνο τον έλεγχο των οικονομικών λογαριασμών της Κυβέρνησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αλλά και τον τεχνικό έλεγχο όλων των έργων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα ο οποίος, με βάση τον περί ΕΤΕΚ Νόμο, εμπίπτει στη μηχανική επιστήμη.  Άλλωστε, μία εκ των τριών διευθύνσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου που στελεχώνεται από μηχανικούς, μέλη του ΕΤΕΚ.         

«Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) χαιρετίζει τον πρόσφατο διορισμό, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, του μέλους του ETEK Δρος Οδυσσέα Μιχαηλίδη στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας», αναφέρει το ΕΤΕΚ προσθέτοντας ότι ο διορισμός ενός προσώπου που, πέραν του πτυχίου στα οικονομικά, είναι πτυχιούχος μηχανικός, αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη και βήμα προς τα εμπρός.

«Το Επιμελητήριο συγχαίρει τον Δρα Οδυσσέα Μιχαηλίδη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που καλείται να επιτελέσει. Με την ευκαιρία, το ΕΤΕΚ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την απελθούσα Γενική Ελέγκτρια, κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, για την άψογη συνεργασία της με το Επιμελητήριο, τη συγχαίρει για τον υψηλό επαγγελματισμό με τον οποίο πάντοτε ασκούσε τα καθήκοντά της και της εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας», αναφέρει η ανακοίνωση.




 

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ