Εγκαίρως η επικαιροποίηση τιμών ακινήτων

Ούτε χάος, ούτε κενά υπάρχουν στην επικαιροποίηση της αξίας των ακινήτων, δηλώνει το Υπουργείο Εσωτερικών σε απάντηση του δημοσιεύματος του Φιλελευθέρου, υπό τον τίτλο «Χάος με το Φόρο ακινήτων».

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, «ούτε χάος υπάρχει στο θέμα της επικαιροποίησης των αξιών των ακινήτων σε τιμές 1/1/2013, που είναι μνημονιακή υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας για υλοποίηση μέχρι τις 30/6/2014, ούτε θα υπάρξουν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ‘κενά, ευνοημένοι και αδικημένοι’».

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι εκτιμήσεις της εφημερίδας προκύπτουν, εμφανώς, από επαφές της δημοσιογράφου που υπογράφει το δημοσίευμα με εκπροσώπους του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ) και αναφέρει ότι το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας εμφαντικά δηλώνει ότι η προαναφερθείσα μνημονιακή υποχρέωση θα τηρηθεί στο ακέραιο και κατά γράμμα εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, μέχρι τις 30/6/2014.

«Εξάλλου», προστίθεται στην ανακοίνωση, «είναι γνωστό και έχει λεχθεί επανειλημμένα και δημόσια, ότι στόχος είναι η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, δηλαδή με τη συμπερίληψη  όλων των  ιδιοκτησιών που δεν είχαν εκτιμηθεί στο παρελθόν διότι πρόκειται για αναπτύξεις μεταγενέστερες του 80’».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι είναι ξεκάθαρο, «ότι σε αυτό ακριβώς στοχεύει η επικαιροποίηση των αξιών της ακίνητης ιδιοκτησίας σε τιμές του 2013, στη δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις υφιστάμενες αξίες του 1980».

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου