Διαζύγιο 530χιλ. για Πλατεία Ελευθερίας

Σε φιλικό διακανονισμό για τερματισμό του συμβολαίου εκτέλεσης του έργου Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα χώρου, κατέληξαν ο Δήμος Λευκωσίας και η Εταιρεία Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd.

Το πλαίσιο συνεργασίας των διαφόρων συμβαλλομένων μερών, όπως είχε διαμορφωθεί εξ αρχής, αναφέρει ανακοίνωση, δεν δημιουργούσε τις προϋποθέσεις ομαλής εκτέλεσής του έργου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ολοένα και συχνότερα αμφισβητήσεις και απαιτήσεις οι οποίες προκαλούσαν καθυστερήσεις και νομικές αντιπαραθέσεις.

«Ο Δήμος Λευκωσίας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι μια χρονοβόρα και απρόβλεπτης έκβασης διαδικασία επίλυσης των διαφορών μέσω της δικαστικής οδού, ουσιαστικά θα ματαίωνε το έργο αφού θα οδηγούσε στην απώλεια της χρηματοδότησής του, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η μόνη οδός για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο με γνώμονα πάντα το καλό της πόλης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων μέχρι και την τελική κατάληξη τηρούνταν ενήμεροι, η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και οι Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης των δύο αξόνων συγχρηματοδότησης του έργου, καθώς επίσης και το Γραφείο της Γενικής Ελέγκτριας και το Γραφείο της Γενικής Λογίστριας του Κράτους.

Βάσει της σχετικής συμφωνίας, η οποία υπεγράφη σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2014, από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη Δήμαρχο Λευκωσίας και Μιλτιάδη Νεοφύτου Διευθύνοντα Σύμβουλο της Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd, ο Δήμος Λευκωσίας θα καταβάλει στην Εταιρεία το ποσό των €530.000 ως ποσό διακανονισμού για εκτελεσθείσες εργασίες και για τη διακοπή του συμβολαίου.  

Με την υπογραφή της συμφωνίας, η Εταιρεία Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd, αποσύρει τις δικαστικές αγωγές και διευθετούνται οριστικά όλες οι απαιτήσεις. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη εκτέλεσης του έργου χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, η εταιρεία παραχωρεί τα γραφεία εργοταξίου για χρήση από τον νέο εργολάβο και από τον αρχιτέκτονα του έργου ενώ η εξωτερική περίφραξη του έργου θα παραμείνει στην κατοχή του Δήμου Λευκωσίας μέχρι την ολοκλήρωσή του.
 

Δειτε Επισης

Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου
Η doValue ενισχύει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά διαχείρισης ακινήτων και δανείων
Αυτά τα κριτήρια πρέπει να πληρούν οι στρατηγικές αναπτύξεις για ταχεία αδειοδότηση