Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Ελληνική Τράπεζα: Πρώτη παγκόσμια για τα κτήριά της

Η Ελληνική Τράπεζα έγινε ο πρώτος χρηματοοικονομικός οργανισμός παγκόσμια που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key για τα κτήριά του.

Σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα, παρουσιάζει τα επιτεύγματά της σε σχέση με το περιβάλλον, ανακοινώνοντας στα ΜΜΕ την πιστοποίηση του Κτηρίου Διοίκησης με το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key.

Με την πιστοποίηση αυτή το εν λόγω κτήριο συγκαταλέγεται και πιστοποιημένα ανάμεσα στους πλέον «φιλικούς» προς το περιβάλλον συνεδριακούς χώρους.
 
Επίσης, ανακοινώθηκε η βράβευση άλλων 11 κτηρίων και καταστημάτων του Ομίλου με το πιλοτικό πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας Green Offices.  Το Πρόγραμμα Green Offices έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Ανδρέας Παναγιώτου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Μάκης Κεραυνός και ανώτερα / ανώτατα διευθυντικά στελέχη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ και άλλοι επίσημοι.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Δρ Ανδρέας Παναγιώτου ανέφερε ότι η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του, η ευαισθητοποίηση του κοινού και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης ανάμεσα στα παιδιά, είναι ψηλά στις προτεραιότητες και τους στόχους του Ομίλου.

 «Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε αυτά τα κτήρια, ο Όμιλος έχει πετύχει εξοικονομήσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης του 15% - 20% που ισοδυναμεί με μείωση δαπανών πέραν των €400.000 το 2013 σε σύγκριση με το 2012. Η μείωση στην κατανάλωση είναι της τάξης του 30% σε σύγκριση με την προηγούμενη τριετία», ανέφερε.

Κάμνοντας αναφορά στην κατάκτηση των περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε ότι αυτές γίνονται σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα για την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και άλλων μέτρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προστασίας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), Μιχάλης Ιερείδης.
 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024