Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Μαρίνα στην Πάφο θέλει ο Βέργας

Αποφασισμένος να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για προώθηση του έργου υποδομής της μαρίνας στην Επαρχία Πάφου, παρουσιάζεται ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Βέργας, αρχές της νέας χρόνιας αναμένεται να καλέσει σε διάλογο τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες με την ελπίδα να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ τους και να βρεθεί συναινετική λύση.

Ο κ. Βέργας προειδοποίησε όσους από τους επιχειρηματίες δεν προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, ότι θα κατονομάσει εκείνους που φέρουν ευθύνες για την καθυστέρηση.

Επίσης, χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός εν καιρώ βαθιάς οικονομικής κρίσης τέτοια σημαντικά έργα, τόσο για την Επαρχία Πάφου όσο και για την Κύπρο ολόκληρη, να μην προωθούνται λόγω διαφορών μεταξύ των επιχειρηματιών.

Ο Δήμαρχος Πάφου κάλεσε τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την υλοποίηση της κατασκευής της μαρίνας να παραμερίσουν τα οποιαδήποτε προσωπικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των εταιρειών τους, θέτοντας υπεράνω όλων το δημόσιο συμφέρον και το καλό της Πάφου.

Η υπόθεση της μαρίνας της Πάφου, μετά τις προσφυγές των κοινοπραξιών, εξακολουθεί να εκκρεμεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου με θολό τον χρονικό ορίζοντα προώθησής της.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι η μαρίνα, εάν κατασκευασθεί τελικά, θα είναι χωρητικότητας 1.000 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών και θα δημιουργηθεί στον Κόλπο των Ποτίμων στην Κισσόνεργα, σε μιαν έκταση 155.000 τετραγωνικών μέτρων.

Με την κατασκευή της, κατέληξε ο κ Βέργας, θα εμπλουτιστεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν, θα αναπτυχθεί ο ναυτικός τουρισμός στην Πάφο και θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023