Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Leptos: Κινέζοι αγοραστές στα Χανιά

Συγκεκριμένα, στις 9 Δεκεμβρίου ένα ζευγάρι από το Πεκίνο ήταν οι πρώτοι κινέζοι αγοραστές που έλαβαν την άδεια παραμονής τους στα Χανιά , με βάση το νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο αυτού του έτους, ο οποίος «άνοιξε την πόρτα» σε υπηκόους εκτός ΕΕ να λαμβάνουν άδεια διαμονής υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποκτήσει ένα ακίνητο στην ελάχιστη τιμή των € 250.000.

Τρεις μήνες πριν  το συγκεκριμένο ζευγάρι αγόρασε παραλιακό σπίτι σε ένα από τα συγκροτήματα της Leptos Estates στα Χανιά , στο Aphrodite Sea front , με σκοπό να λάβουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι το νέο νόμο ( ν.4146/2013 ) , με τον οποίο η χώρα οραματίστηκε να ενισχύσει τις ξένες επενδύσεις .

Οι ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι δεν ήθελαν μόνο να έχουν « πρόσβαση » στην Ευρώπη , αφού η Ελλάδα είναι μέρος της Συνθήκης Σένγκεν , αλλά ακόμα περισσότερο να απολαύουν ένα νέο τρόπο ζωής και να ζήσουν το « μεσογειακό όνειρο» .

Η Κα Ρενάτα Δασκαλάκη , η Γενικός Διευθυντής της Leptos Estates στην Ελλάδα , ανέφερε ότι η νομική ομάδα της εταιρείας αυτή την στιγμή συντονίζει και βοηθά πολλούς ακόμα πελάτες της Leptos Estates που προτίθενται να λάβουν άδεια παραμονής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των αγοραστών αυτών προέρχονται από την Κίνα καθώς και την Ρωσία.  Έχοντας την ιδιότητα της δικηγόρου και η ίδια, η κ. Δασκαλάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της με τις διορισμένες τοπικές αρχές που χειρίστηκαν τις διαδικασίες της συγκεκριμένης άδειας παραμονής.  Υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτούντες διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα , η άδεια μπορεί να εκδοθεί μέσα σε μια εβδομάδα. Πράγματι , ο νέος νόμος ( ν.4146/2013 ) είναι το « κατώφλι » για πολλούς υπηκόους εκτός της ΕΕ στην Ευρώπη και στην ελληνική αγορά ακινήτων που αναμφίβολα μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας . Η Leptos Estates έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου έργου στα Χανιά , το «Αφροδίτη ΙΙ», με  άλλα 55 ακίνητα μπροστά στην παραλία .
 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης