Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

ΑΚΕΛ: Ικανοποίηση για τη μείωση των ενοικίων μέσω νόμου

Την ικανοποίηση του ΑΚΕΛ από την υπερψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής, της πρότασης νόμου του κόμματος για μείωση των ενοικίων, εξέφρασε από την Λεμεσό ο Βουλευτής του κόμματος, Γιάννος Λαμάρης, καλώντας τους πολίτες να την εφαρμόσουν.

Ανέφερε επίσης πως η υπερψήφιση της πρότασης νόμου αποτελεί ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για ανακούφιση χιλιάδων εμπορευομένων ενοικιαστών και νοικοκυριών.

"Η ψήφιση σε νόμο της πρότασής μας έρχεται, σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, να διορθώσει μια στρέβλωση στον τομέα των ενοικίων, γιατί ακριβώς, ενώ η αγορά σήμερα χρειάζεται χαμηλότερα ενοίκια, κάποιοι αρνούνται να το αντιληφθούν, με αποτέλεσμα να κρατούν εγκλωβισμένους πολλούς ενοικιαστές και την ίδια την αγορά", συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι κάθε άλλο παρά πραγματικότητα αποτελούν οι λογικές στις οποίες "είναι κρυμμένες κάποιες πολιτικές δυνάμεις και φορείς, ότι η αγορά ρυθμίζεται από μόνης της και η όποια νομοθετική ρύθμιση αποτελεί λάθος και δημιουργεί στρεβλώσεις".

"Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Βουλή δεν ασχολείται με τίποτε άλλο, παρά με νομοθετικές ρυθμίσεις της αγοράς, η οποία δυστυχώς έχει οδηγηθεί από την λογική της άκρατης λιτότητας σε αφλογιστία", ανέφερε ο κ.Λαμάρης, καλώντας τους πολίτες να εφαρμόσουν τη νέα νομοθεσία "η οποία αποτελεί προσωρινό μέτρο για ένα χρόνο, σέβεται τις δυσκολίες των μικροϊδιοκτητών, οι οποίοι θα δυσκολευτούν από την μείωση των εισοδημάτων τους, σέβεται όμως και εκείνους τους οποίους η οικονομική κρίση, χωρίς την θέληση τους, τους οδήγησε σε αδυναμία να ανταποκριθούν σε πολλές από τις οικονομικές τους υποχρεώσεις".

Η νομοθεσία αυτή, κατέληξε στις δηλώσεις του, σέβεται επίσης εκείνους τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι οικειοθελώς, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που περνά ο τόπος, προχώρησαν αυτόβουλα σε μειώσεις των ενοικίων τους, γι’ αυτό και προβλέπει συμψηφισμό των όποιων μειώσεων έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης