FIABCI: Στρατηγικής σημασίας η θέση της Λάρνακας

Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Κύπρος θα ξεπεραστεί και ότι η Λάρνακα έχει μεγάλη αγορά ακινήτων και είναι «στρατηγικά βολική» για τους επισκέπτες λόγω του αεροδρομίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών – Επιχειρηματιών FIABCI Flavio Gonzaga Nunes, ύστερα από συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «είχαμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε στον κ. Nunes ορισμένα από τα έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη στη Λάρνακα ή άλλα που αναζητούν χρηματοδότηση».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε ένα περίεργο οικονομικό περιβάλλον για το οποίο πρέπει να εκδηλώσουμε την οικονομική εξωστρέφεια η οποία θα βοηθήσει στην προσέλκυση των επενδύσεων. Η Κύπρος εξακολουθεί να είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους ξένους επενδυτές προσφέροντας αξία στην επένδυση τους παρ’ όλα τα προβλήματα που όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι πρόσκαιρα σε ότι αφορά την οικονομική και την τραπεζική κρίση».

Διαβεβαίωσε ότι «Δεν θα σταματήσουμε να προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου και συγκεκριμένα της Λάρνακας όσον αφορά τις επενδυτικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών – Επιχειρηματιών FIABCI,  Flavio Gonzaga Nunes εξέφρασε ικανοποίηση που βρίσκεται στη Λάρνακα, την οποία χαρακτήρισε «στρατηγικά βολική» αφού υπάρχει το διεθνές αεροδρόμιο που είναι το πρώτο σημείο άφιξης του κόσμου που επισκέπτεται την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι η παρουσία του στη Λάρνακα έγκειται στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η πόλη, που είναι σημαντική για τη χώρα και παρά την οικονομική κρίση έχει μια μεγάλη αγορά ακινήτων. Ανέφερε ακόμα ότι δεν έχει  παρατηρήσει μείωση των τιμών των ακινήτων, φαίνεται ότι η αγορά έχει διατηρήσει την αξία της, κάτι που είναι σημαντικό επειδή, όπως εξήγησε, είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστεί η κρίση.

Ανέφερε ακόμα ότι η FIABCI δημιουργεί ευκαιρίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες των μελών της ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για τον ίδιο ως ηγέτη της οργάνωσης και παγκόσμιο πρόεδρο να επισκέπτεται χώρες όπου η FIABCI έχει αντιπροσώπους, να βλέπει καταστάσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια χώρα ώστε να συγκεντρώνει πληροφορίες, να τις κοινοποιεί στα μέλη της και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει τους ντόπιους επιχειρηματίες να ενταχθούν στην Ομοσπονδία.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, θα πρέπει οι Κύπριοι επαγγελματίες να επισκεφθούν και να συμμετέχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις προκειμένου να λάβουν πληροφορίες οι οποίες θα αποβούν προς όφελός τους.  

Εξάλλου ο Μαρίνος Κυνηγύρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών – Κτηματομεσιτών Κύπρου, είπε πως ο Σύνδεσμος «είναι θεσμικό μέλος του  FIABCI και η παρουσία του Προέδρου του στη Λάρνακα κρίνεται πάρα πολύ σημαντική σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για την Κύπρο αλλά ταυτόχρονα δείχνει και το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την κυπριακή κτηματαγορά».

Πρόσθεσε ότι «τα θετικά μηνύματα για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας σε συνδυασμό με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τη κυπριακή κτηματαγορά. Ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα κάνει αυτό που είναι αναγκαίο για να στηριχθεί ο πυλώνας της κυπριακής κτηματαγοράς».

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ