Χάσικος: Δεν θα αυξηθούν οι φόροι για ακίνητα

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διαβεβαίωσε πως σ' ό,τι αφορά τη φορολογία ακίνητης περιουσίας πως «αντίθετα με τη φημολογία που κάποιοι σκοπίμως διαχέουν, δεν πρόκειται να υπάρξει, στο μέλλον, καμία απολύτως αύξηση της φορολογίας την οποία έχουν ήδη κληθεί να καταβάλουν για το τρέχον έτος».

Σε απάντηση του προς το ΑΚΕΛ για το θέμα της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, ο κ. Χάσικος αναφέρει πως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά πολιτικής φιλοσοφίας μεταξύ της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, «ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, με την αύξηση της φορολογικής βάσης, στοχεύει ώστε η κατανομή της φορολογίας επί της ακίνητης περιουσίας να γίνει με το δικαιότερο δυνατό τρόπο».
Ο ΥΠΕΣ εξηγεί πως μέσα από την καταγραφή και επικαιροποίηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία, όπως υποδεικνύει, έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού από την προηγούμενη Κυβέρνηση, έχει ήδη εξοικονομηθεί ένα ποσό της τάξης των €10 εκ., το οποίο θα επιστραφεί στους οικονομικά ασθενέστερους φορολογούμενους πολίτες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι με την ολοκλήρωση της γενικής επανεκτίμησης αξιών γης μέχρι τα μέσα του 2014 και αντίθετα με τη φημολογία που κάποιοι σκοπίμως διαχέουν, δεν πρόκειται να υπάρξει, στο μέλλον, καμία απολύτως αύξηση της φορολογίας την οποία έχουν ήδη κληθεί να καταβάλουν για το τρέχον έτος. «Είναι ξεκάθαρο», προσθέτει, «ότι η επανεκτίμηση θα λειτουργήσει προς όφελος των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας και όχι εις βάρος τους».
Ο κ. Χάσικος αναφέρει ακόμη ότι ως γνωστό, η παρούσα Κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί «μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα οικονομική κρίση, με άδεια τα δημόσια ταμεία που άλλοι της κληροδότησαν σε αυτή την κατάσταση» και πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να διαχειριστεί την κρίση με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με συγκεκριμένους στόχους, κατ’ αντίθεση με τη φοβική στάση και αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης Χριστόφια – ΑΚΕΛ, η οποία με την ανευθυνότητα και αναλγησία της, οδήγησε την πατρίδα μας στο χείλος της καταστροφής».

Δειτε Επισης

Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι