Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Στους Κινέζους επενδυτές ποντάρει η νότια Ευρώπη

Στους ευκατάστατους επίδοξους αγοραστές ακινήτων έχουν στρέψει τις ελπίδες τους οι κυβερνήσεις των χωρών της νότιας Ευρώπης που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βλέπουν την αγορά ακινήτων τους να καταρρέει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να κατακτήσουν την κινεζική αγορά προσφέροντας βίζα σε όσους αγοράζουν ακριβές κατοικίες.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία προσφέρουν άδειες παραμονής σε ξένους αγοραστές, ενώ παρόμοιο μέτρο ετοιμάζεται να υιοθετήσει και η Ισπανία. Η ευκαιρία αγοράς κατοικίας σε χαμηλή τιμή και η απόκτηση της λεγόμενης «χρυσής βίζας» αρπάζεται κυρίως από Κινέζους επενδυτές, σύμφωνα με κτηματομεσίτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα και η Κύπρος προσφέρουν άδειες με διαδικασία fast-track για αγορές κατοικίας τουλάχιστον €250.000 και €300.000 αντίστοιχα. Στην Πορτογαλία ως ελάχιστο αντίτιμο ορίζονται τα €500.000.

Όπως αναφέρεται, ορισμένες από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης και πάλι προσφέρουν ειδικές βίζες σε επενδυτές, ωστόσο οι περισσότερες απαιτούν υψηλότερα ποσά και μπορεί να μην περιλαμβάνουν την αγορά ακινήτων. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνεται βίζα σε πρόσωπα που πραγματοποιούν επενδύσεις ύψους τουλάχιστον £1 εκ. στη χώρα. «Οι πολιτικές αυτές φαίνεται να μην είναι τόσο ελκυστικές για τους εύπορους Κινέζους όσο τα κίνητρα που προσφέρουν οι χώρες της Νότιας Ευρώπης», σχολιάζει ο Κινέζος επενδυτής ακινήτων, Edmund Zhao που ξόδεψε €700.000 για την αγορά διαμερίσματος στο παραλιακό θέρετρο Cascais στη Λισαβόνα.



 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης