Η FIABCI-Κύπρου στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Τα προβλήματα και οι προοπτικές του κλάδου των ακινήτων συζητήθηκαν σε διεθνές επίπεδο στο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI International), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στην πόλη Ταϊτσούνγκ, της Ταϊβάν. 
 
Την Κύπρο εκπροσώπησαν στις εργασίες του Συνεδρίου, ο πρόεδρος της FIABCI-Κύπρου Λάκης Τοφαρίδης και το μέλος του Δ.Σ της FIABCI-Κύπρου και Πρόεδρος Νεαρών Μελών της FIABCI International Τάσος Σταύρου. 
 
Κατατέθηκαν επίσης, συγκεκριμένες εισηγήσεις για αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας. Συζητήθηκαν θέματα όπως, η έκδοση αδειών παραμονής, οι νέες τάσεις στο διεθνές επενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών σε τρίτες χώρες
 
Ο κ. Σταύρου δήλωσε πως «μέσα από τη συμμετοχή μας σε διεθνή συνέδρια και άλλες δράσεις της FIABCI, αλλά και τις επαφές μας με πολύ σημαντικούς επαγγελματίες του τομέα παγκοσμίως, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε από κοντά τις διεθνείς εξελίξεις και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις και τη δικτύωση μας». Τόνισε επίσης, πως «δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων στην κυπριακή οικονομία, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εγχώρια αγορά ακινήτων, η συμμετοχή μας σε διεθνή συνέδρια μας προσφέρει την ευκαιρία να εξηγήσουμε την κατάσταση και να προβάλουμε τη χώρα μας ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό». 
 
Στο Συνέδριο συμμετείχαν τοπικά τμήματα της FIABCI από πολλές χώρες, ενώ στις εργασίες του συμμετείχαν παγκόσμιου κύρους επαγγελματίες του κλάδου. Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι εκπρόσωποι της FIABCI-Κύπρου είχαν επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσουν συνεργάτες τους από άλλες χώρες για το κυπριακό πρόβλημα, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το θέμα του σφετερισμού των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κύπρο. Για το Κυπριακό, για το οποίο οι Κύπριοι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας καλούνται πολύ συχνά να απαντήσουν σε ερωτήσεις ξένων συνομιλητών τους, έχει αναπτυχθεί μια πολύ στενή συνεργασία μεταξύ FIABCI- Κύπρου και Υπουργείου Εξωτερικών.
 

Δειτε Επισης

AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition